Champagne styrker hukommelsen

DOM-PERIGNON.jpg

YES jeg vidste det!Champagne er sund, det styrker hukommelsen. En ny undersøgelse viser at champagne indeholder fenolforbindelser og at man blot skal drikke tre glas om ugen for at opnå denne effekt.  Ved overdrevet brug kan det vist nok ha´ modsat effekt, på hukommelsen ;-)Champagne, alene navnet champagne lyder forførende og legende som livsbobler.Da min mand og jeg pakkede bilen og kørte til Champagne, var det med en forventning om at komme til et område, til byer  hvor champagnen flød i gaderne, masser af borde med hvide duge, høje champagneglas,  franskmænd der så livet igennem lyserøde champagnebriller, og kvinder der drak champagne af Christian Louboutin sko.De store kendte champagnehuse fra Champagne i Frankrig Vi ankom til Riems en solskins formiddag, på samme tid som cafeerne åbnede, og vi indtog feriens første espresso og et lille glas Pastis. Vi så ingen hvide duge med champagneglas, så vi kørte hurtig videre til Epaney, som ligger 15 minutter derfra. Epaney er en lille hyggelig, men lidt gammeldags, men ikke på den charmerende fransk landidylliske måde. Men det er her i Epaney, at alle de store Champagne huse ligger.På Avenue de Champagne ligger de i en lang uendelighed. Jeg ville bare finde ét hus, nemlig Dom Perignon, som viste sig at være en del af huset Moét & Chandon

DOM PERIGNON

Det er min absolut yndlingschampagne. Ikke fordi den nødvendigvis smager bedst, men fordi at den har en historie og fordi den ser skøn ud.Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Perignon, der tilskrives som opfinderen af champagne, eller i hvert tilfælde ham der udbredte kendskabet til champagne.DOM PERIGNON CHAMPAGNE Vigtig viden!

  • Man har kendt mousserende vine, helt tilbage til 1400 tallet og der bliver lavet mousserende vine flere steder i verden. Men det er selvfølgelig kun de mousserende vine, som kommer fra champagne området i Frankrig, der må kaldes for Champagne.
  • Man må anvende 7 forskellige druer til fremstilling af champagne, hvoraf de mest anvendte er chardonnay, pinot noir og pinot meunier.
  • Ved fremstilling af vin maser man druerne, og lader saft, skaller og kerner ligge sammen i en periode. Ved champagne fremstilling gælder det om at få væden til hurtig at skille sig fra skaller og kerner, for at opnå den rene og elegante smag.
  • Champagnen produceres ved at tilsætte lidt gær og sukker, dog ikke i de champagner der er ekstra brut (tør) her tilsætter man ingen sukker.
  • Vinen ligger nu på ståltanke eller træfade fra et halvt til et helt år, hvorefter vinen kommes på flaske. De mousserende bobler opstår ved fermentering af vinen, som derved danner kulsyre.
  • Champagnen smager ens, hver år. Det skyldes at den laves på samme måde som fransk bouillabaisse, eller som en surdej, hvor man gemmer noget af grundmassen og tilsætter det nye deri, hvis du ved hvad jeg mener
  • Årgangs Champagne laves kun de år hvor det vurderes at druerne tegner til at blive extra gode.
  • Vieille vigne betyder gamle vinstokke, typisk over 50 år. Tænk at de kan blive over 100 år!

Smagen af ChampagneSød ( sec) Halvsød (demi sec ) Tør (brut) Meget tør, uden tilsat sukker (ekstra brut)Se jeg har hørt godt efter, det må være alt den champagne der har styrket min hukommelse:) Champagnesabel Økologisk, Demeter Biodynamisk ChampagneBiodynamisk Champagne fra Leclerc BriantVi fandt et champagnehus hvor de lavede "Demeter" champagne. De havde lagt hele produktionen om for år tilbage, da ejeren Pascal Leclerc fik atsma og blev rask ved hjælp af homøopati og økologiske fødevarer. Derfor var det indlysende for ham, også at gøre hans champagnemark økologisk, ja endda biodynamisk. Det koster tre gange så mange arbejdstimer ved produktionen, hvilket gør at champagnen bliver noget dyre.Vi var to dage i Champagne, hvorefter turen gik til Bourgogne og ned igennem Rhône floden til Châteauneuf du Pape. Men det er vist en hel anden blog.

Forrige
Forrige

Selvudgiver: Fra bogidé til udgivelsen

Næste
Næste

Estragon er mere end bearnaisesauce