Fotoportræt af Hippie House

Skærmbillede-2017-11-02-kl.-11.00.56.png

Jeg har lige været på en fotoopgave i Malaga for Hippie House. Det blev til en masse fine produkt og stemningsbilleder fra de forskellige lokale økologiske leverandører. Fra jord til bord, er netop den røde tråd i Hippie House.Billederne fra Hippie House, blev en oplagt anledning til at præsenterer dig for min første gæst, i rækken af fotoportrætter.HIPPIE HOUSE - ØKOLOGI FRA JORD TIL BORDHippie House er kun et par år gammel, men for indehaveren er økologi og sundhed ikke nyt. Helle Grundahl Jensen (nej, vi er ikke i familie, selv om vi har samme efternavn) har en lang baggrund inden for helse og sundhed, både som behandler, naturkosmetolog og repræsentant for helsekostprodukter - og nu som leverandør af Spanske økologiske specialiteter.Helle er en ægte iværksætter og eventmager. Hun er kvinden bag det store Helse Award som i flere år, var en årlig kåring af helsebrancen. Nu samarbejder hun med udvalgte gourmet kokke og øko-restauranter, og flere af deres opskrifter er at finde på Hippie House her ...Hippie House er et familieforetagende, som både har til huse i Solrød Strand og i Malaga. Det er i det storslåede  andalusiske landskab at Helle går på øko-jagt efter lokale kvalitetsprodukter. Det er vigtig for Helle at hun selv besøger de lokale landmænd, så hun med egne øjne og smagsløg, kan udvælge de ypperligste produkter, de der kommer igennem nåleøjet og ender i de danske butikker.Her får du historien bag nogle af de udvalgte produkter, som giver et ret godt billede af filosofien bag Hippie HouseHIPPIE HOUSE Det skønne firmanavn er ikke tilfældigt. De glade farver og hele den lidt flippede øko-lukus hippie style ses både på indehaverens garderobe og på indretningen hos Hippie House i Malaga. Ja, det kendetegner også maden, som jeg fik serveres på mit ophold. Menuen bestod af seafood, veggi salater og smoothies. I køkkenet hos Hippie House står der altid en gryde ingefær te, der drikkes dagen igennem.  Selvfølgelig med et par dråber af den sunde olivenolie ;-)HIPPIE HOUSE GINGERTELav din egen Hippie House Gingerte.

  • en grydefuld vand
  • 2 øko-citroner
  • en stor rod ingefær
  • evt. lidt olivenolie

Du tager bare en gryde, på størelse med en stor kartoffelgryde. Skærer citroner og ingefær i skriver og lader det koge i 5-10 minutter. Det smager dejlig frisk, både som en varmende vinterte eller som en kølig iste i varmen. Tilsæt gerne lidt af den gode olivenolie i din kop te.FINCA LA TORRE - SPANIENS BEDSTE ØKOLOGISKE OLIBENOLIEFinca La Torre blev et år kåret som verdens bedste økologiske olivenolie og fire år i træk kåret som spaniens bedste økologiske/biodynamiske olivenolie.Vi var med til den store olivenhøst på Finca La Torre, hvor pressefolk og leverandører fra flere lande var mødt op sammen med Spansk TV. Det var en kæmpe fornøjelse at følge hele forløbet fra jord til bord. Oliventræerne blev rystet, de friske oliven blev sorteret, vasket og presset og vi kunne samme dag smage de første sunde dråber af den økologiske/demeter koldpressede, jomfru olivenolie.Høsten på Finca La Torre starter tidlig. De kunne vælge at vente med at høste, til de grønne oliven var blevet helt modne, på dem måde ville udbyttet være ca. dobbelt så stort. Men det gør de ikke. Tværtimod så høster de så tidlig som muligt, for at få de helt unge og friske oliven, der gør olivenolien sundere og SÅ meget bedre i smagen. Det er grunden til de mange fine priser der er tildelt olivenolien fra Finca La Torre.  LA CRABRA VERDE  - ØKOLOGISK GEDEOSTDa jeg sidst var i Malaga som fotograf for Hippie House besøgte vi producenten af den lækreste økologiske gedeost, La Crabra Verde. Vi kørte ud på landet, langt op i bjergende til vi kom til den økologiske gedefarm. Her blev vi modtaget af gedehyrden, Antonio som gav os en rundtur i området.Hver dag tager gedehyrden sin stav i hånden og drager ud på en vandretur med gedeflokken. Markerne i bjerglandskabet er fyld med vilde planter og krydderurter – et rigtig ta´selv bord for hele gedeflokken. Motion, frisk luft og naturlig mad giver bare gladere dyr og dermed bedre og sundere fødevarer. Vi var med under malkningen og vi fik sendt mejeristen godt afsted med vognen fyld med frisk gedemælk, der nu skal blive til den prisbelønnede gedeost– La Crabra Verde. NAVESUR - ØKOLOGISK HVID OG RØDVINJeg har forsat turen til gode, op til den økologiske vingård. Men jeg har smagt og nydt Navesur  rød og hvidvin på mit besøg hos Hippie House. Vingården Quatro Rayas har rødder tilbage til 1935 så de har vinstokke der er op til 80 år gamle. Navesur er lavet på 100 % økologiske Verdejo-druer fra egen vingård nær Valladolid. Den har en rig og frugtfyldt aroma samt en kompleks smag som kommer fra modningsperioden og jordens høje mineral og kalkindhold.Reglerne for økologiske vine, tillader ikke brugen af kunstgødning og selve tilberedelsen gør at økologiske vine ofte et meget lavt indhold af sulfitter. Det kan være en af årsagerne til at de fleste kan tåle NavesurEngang var priserne på en god økologisk vin, næsten urimelig høj. Sådan er det ikke længere, faktisk koster en flaske Navesur kun 119 kr. Du får lige linket til forhandleren  her ... FINCA LA TORRE OLIVENOLIEJeg vil meget passende slutte af med en lille tapas. Det er så hyggelig at sidde og dyppe brød i olivenolien og det er også på den måde smagen kommer bedst frem. En ægte spansk tapas med olivenolie, oliven, gedeost, lidt pølse og et godt glas vin. Så behøver vi ikke mere ...Smag den!På samme måde som vinsmagning, så holder vi også olivenoliesmagning. Vi tager den rene olie ind i munden og kører den rundt og presser den op i ganen og ud mellem tænderne. Derefter dypper vi brødet i forskellige olivenolier, vi ser på farven, vi dufter, smager og stemmer på den bedste. Vinderen er og bliver Finca La Torres økologisk/biodynamisk koldpresset jomfru olivenolie - ja det var mange ord, men mindre kan ikke gøre det, når vi omtaler Spaniens bedste olivenolie.Du kan få den hos Helsebixen.dk HER ...   Tak til Hippie House, som lod mig fotograferer og fortælle historien, ud fra det jeg har set, smagt og oplevet.  Se mere på hjemmesiden Hippiehouse.dk FOTOPORTRÆT Ønsker du at få taget et fotoportræt, hvor du får billeder til din hjemmesiden eller de sociale medier  - og mulighed for en artikel her på bloggen, så er du velkommen til at kontakte mig og få en uforpligtende pris på susygrundahl@gmail.comDet kan være en billedserie af dine produkter, din forretning, din butik - eller dig selv.( Indlægget indeholder affiliate link )

Forrige
Forrige

Fotoportræt: Gitte Friis fra Victory Coaching

Næste
Næste

Havtorn - Nordens citron