God grund til at drikke økologisk rød og hvidvin

Økologisk-rødvin-fra-Spanien-2.jpg

Da jeg mødte min mand, drak jeg kun økologiske vine, fra min helsekostbutik. Det var dengang hvor Urtekram havde et udsøgt sortiment af økologiske vine fra hele verden. De faldt ikke lige i min mands smag, som foreslog at vi lavede gløgg af min lille vinsamling! Jeg må give ham lidt ret, de smagte ikke vildt skønne dengang, med mindre man var helt oppe på 600 kroner for en økologisk Chateauneuf du Pape. Men jeg er god til at snyde mine smagsløg hvis der blot er et der er et økomærke på eller hvis der høre en lille fin historie til produktet.Tiden og erfaringen har været med de økologiske vinbønder. Deres vine kan smage helt på højde med andre gode vine. Faktisk behøver man ikke at betale meget mere, for en dejlig flaske vin, uden at de fine druer er sprøjtet med kunstgødning og pesticider. Derudover er der en masse regler om alt det man ikke må anvende i tilberedningen af økologiske vine og de har ofte et lavt indhold af sulfitter.Jeg har absolut ingen videnskabelig belæg for følgende udtalelse, men jeg siger det alligevel. Det er ikke så ofte jeg drikker rødvin, da jeg syntes at mange af dem  prikker og sviger lidt i munden. Også nogle de fine rødvine fra min mands vinkælder. Det sker aldrig når jeg nyder et glas økologisk vin! Jeg talte med min veninde om det, og hun har det på præcis samme måde, faktisk så tåler hun slet ikke vin, undtaget de økologiske.  Ja, hvorfor mon? Vores mad herhjemme består af 99% økologiske fødevarer. Det samme principper burde jo også gælde når vi nyder et glas vin!ØKOLOGISK VIN Vi har lige haft besøg af et Hippie House, som er et nyt firma der importerer de fineste økologiske vine fra Spanien. De bor selv delvis i Malaga og har derfor rig mulighed for at udvælge det bedste fra området. Deres valg faldt på Navesur, som er lavet på økologiske tempranillo druer, fra gamle vinstokke i Castilla y Leon-regionen, som er blevet en af Spaniens nye topområde og det kan smages.Økologisk vinVi smagte også på en Økologisk Verdejo fra Quatro Rayas. Vingården har rødder tilbage til 1935 og har derfor vinstokke der er 80 år gamle. Navesur er lavet på 100 % økologiske Verdejo-druer fra egen vingård nær Valladolid. Den har en rig og frugtfyldt aroma samt en kompleks smag som kommer fra modningsperioden og jordens høje mineral og kalkindhold . En REN nydelse, kan man sige ;-)På samme måde som almindelige vine, så følges pris og kvalitet ad. Navesur er en god vin til 119 kroner flasken.Vi er selvfølgelig straks blevet forhandler af både Navesur rødvin og Navesur hvidvin hos Netspiren.dk hvor du kan læse mere om de økologiske rød og hvidvine.

Forrige
Forrige

AVOCADO & MYNTE IS

Næste
Næste

Ét ord, til gode feriebilleder og minder.