Kolesterolkogebogen

KOLESTEROLKOGEBOGEN-.jpg

Anmeldelse af "Kolesterolkogebogen - Spis dig til blodsukker og kolesterol i balance" af Anette Harbech OlesenDeltag i lodtrækningen om en personlig signeret udgave af "Kolesterolkogebogen" nederst i artiklen.Min mor og en veninde havde for et års tid siden fået konstateret "lidt for højt kolesterol" Ingen af dem ønskede den anbefalede medicin. De ville gå kostvejen. Det fik de "lov til" af deres læger, i en 3 måneders periode og så skulle de igen til undersøgelse, for evt. at komme på kolesterolmedicin. Efter blot 3 måneders kostomlægning og lidt kosttilskud var min venindes kolesteroltal på plads. Min mor har ikke fået fulgt op på målingen af sit kolesteroltal, men hun har tabt sig og fået hun havde styr på sit blodsukker - via kosten.Så jeg var meget spændt på at læse "Kolesterolkogebogen"  fordi at jeg ved at forfatteren har et indgående kendskab til emnet, til ny forskning og hvordan man via kosten kan regulerer blodsukkeret, inflammationstilstande i kroppen og derved kolesterolindholdet i blodet. KOLESTEROLKOGEBOGENKOLESTEROLKOGEBOGEN"Formålet med denne bog er at fjerne angsten for kolesterol, tilbyde opdateret viden og give konkrete redskaber til naturlig afbalancering af kolesterolniveauerne. Jeg har længe haft lyst til at skrive denne bog. Nok allermest, fordi jeg oplever, at der hersker stor forvirring og usikkerhed på kolesterolområdet."Sådan starter Anette Harbech Olesens nye bog. En bog som er skrevet for at inspirerer dig til at bruge god mad som effektiv og naturlig medicin.KOLESTEROLKOGEBOGENMange frygter diagnosen "for højt kolesterol" Men hvad er et for højt kolesteroltal, egentlig? Hvem sætter disse tal? Og hvad kan man selv gøre? Kolesterolkogebogen, sætter fokus på de grundlæggende årsager til udviklingen af hjertekar sygdomme og gør op med myterne om høje kolesterolniveauer som primær årsag til åreforkalkning.HVAD ER KOLESTEROL?Kolesterol er fedt. Der er bla. LDL som kaldes  det " Lede" kolesterol og så er der HDL som kaldes for det "Hjertevenlige" kolesterol.  LDH, den lede kolesterol, må i følge danske læger helst ikke overstige 4 og HDL, det hjertevenlige kolesterol må ikke være lavere end 1 mmol/l"I Danmark har man fastslået at:Et  totalt kolesterolindhold i blodet på mindre end 5,0 mmol/l betegnes som ideelt.Et kolesteroltal på 5,0 - 6,0 betegnes som et let forhøjet kolesteroltal.6,1 - 7,0 betegnes som moderat forhøjetEt kolesteroltal på mere end 7,1 betegnes som udtalt forhøjet.Forhøjet kolesterol forbindes i dag med øget risiko for åreforkalkning og andre hjertekarsygdomme og behandles oftest med kolesterolsænkende medicin. Men der fremhersker dog stor uenighed blandt forskere om forhøjet kolesterol i sig selv udgør en risiko. Lige som nyere forskning betegner åreforkalkning, som en inflammationssygdom!  Vi skal nok heller ikke se bort fra at der er store økonomiske interesser i dette kolesteroltal og den anbefalede medicin!HVAD KAN MAN SELV GØRE?I "Kolesterolkogebogen" kommer forfatten med masser af ny viden, forskning, dybdegående forklaringer og en bogfuld af tips og redskaber og opskrifter til et kolesterol i balance. Ganske få, ca. 10.000  lider af et arvelig betinget forhøjet kolesterol, som er en genfejl, der hæmmer udskillelsen af den dårlige kolesterol i blodet. En lidelse som er medicinsk krævende, men de fleste med denne lidelse vil også have en gavnlig effekt af den livsstilsomlægning der er i "Kolesterolkogebogen"MÅ MAN SPISE ÆG?Ja, det må man gerne ;-)Da jeg uddandede mig zoneterapeut for 25 år siden, da lærte vi at æggeblommen var kolesterol fremmende og æggehviden var kolesterolnedsænkende. Fødevarestyrelsen og danske læger frarådede indtag af æg til personer med forhøjet kolesterol. Man var bange for at kolesterolet i ægget, ville øge kolesterolindholdet i blodet.I Kolesterolkogebogen skriver Anette at "Denne tese blev grundigt tilbagevist i 1993. Men det var først i 2014 der i Ugeskrift for Læger blev bragt en artikel hvor det blev slået fast at " Tidligere tiders kostråd om, at de kolesterolrige æg, øger blodets kolesterolindhold og giver risiko for hjertekarsygdom, er der ikke længere videnskabelig belæg for" Man kan altså rolig spise æg, faktisk kan man spise helt op til 28 æg om ugen, uden at det registreres i kolesteroltallet.Må man spise æg når man har for høj kolesterol?Anette Harbech Olesen har skrevet en bog for at inspirere dig til at bruge god mad som effektiv og naturlig medicin. Den giver ny dig viden og masser af opskrifter så du kan tilpasse din livsstil til din krops behov og justerer din indre biokemi via mad og motion, ved at følge bogens fire grundprincipper.DE FIRE PRINCIPPER1. Hold blodsukkeret og insulinniveaer stabile.2. Vær fedtbevidst3. Spis masser af  fibre fra frugt og grøntsager.4. Nedbring inflammation og oxidation i kroppen.BLODSUKKER OG KOLESTEROLSTABILISERENDE OPSKRIFTERFor højt kolesterol eller ej, så er de ca. 40 opskrifter vild lækre, sunde og farverige. De kan nydes af alle som vil have en sundere kost, og samtidig holde blodsukkeret og kolesterolbalancen i orden.Jeg lavede mig lige en fin lille frokost fra "Kolesterolkogebogen" Det er Salat med laks og rejer.For højt kolesterol og rejerJeg ved intet om mit kolesteroltal - men jeg ved at min kost minder meget om den fra Kolesterolkogebogen og så er den fyldt med med hvidløg, omega 3 og at den har fokus på syre/base og nok så vigtig, en anti-inflammatisk kost, så jeg tror det går ;) Se min kosttabel over anti-inflammatorisk kost HERDejligt at se at der er en opskrift på rugbrød i "Kolesterolkogebogen" Vi er nogen der forsat er vild med hjemmebagt rugbrød. Et godt gammeldags kvalitetsrugbrød som er bagt med den fineste økologiske og stenkværnede rugmel.Opskrift på rugbrød fra KolesterolkogebogenAnette Harbech Olesen har gjort det igen. Jeg kan på det varmeste anbefale Kolesterolkogebogen, til alle. Anette har skrevet en fantastisk bog som er sprængfyldt med vigtig viden og en række tiltag til en sund livsstil - for alle. Den er fyld med dokumenteret viden, tips og inspiration til en sund livsstil og et kolesterol i balance. Det er ingen hemmelighed at jeg først og fremmeste ser på billederne i en bog. De skal gerne være så gode at man får lyst til at spise hele bogen. Det er de her. Det er faktisk forfatteren selv som har taget de fleste af billederne til bogen.  Og det er absolut den flotteste af alle hendes mange bøger - Spis den!Anette Harbech Olesen har skrevet flere bøger og hun er en ivrig helseblogger som du kan følge på Madforlivet.comHos Netspiren kan du lige nu købe "Kolesterolkogebogen" med et intro. tilbud.VIND KOLESTEROLKOGEBOGENDet eneste du skal gøre for at deltage i lodtrækningen om en signeret udgave af Kolesterolkogebogen er at LIKE og svare på følgende spørgsmål:Indeholder Kolesterolkogebogen blodsukker- og kolesterolstabiliserende opskrifter?De to heldige vindere bliver udtrukket mandag den 30. oktober.Pøj pøj ;)

Forrige
Forrige

Kamilleis med æbler, hvedegræs og lakridsmarengs

Næste
Næste

7 Film for Foodies og en indisk ret