Klassisk Lasagne Bolognese

IMG_2490.jpg

Alle elsker lasagne.Der er mange måder at lave lasagne på og vi har hver vores yndlings lasagne opskrift. Nogen kan bedst li´vegetar lasagne med svampe og spinat, nogen er vilde med fisk, andre bytter lasagnepladerne ud med squash eller aubergine. Så er der os som kan lide lasagne i alle variander, men  hvor favoritten er noget ala den klassiske lasagne Bolognese, som stammer fra den italienske by Bologna.Jeg syntes det er frygtelig synd for denne fine ret simre ret, at den er blevet degraderet til en færdigret der kommer i tre poser! Så her får du vores opskrift på en skøn Lasagne Bolognese.Lad opskriften inspirerer dig til også at lave Spaghetti Bolognese, hvor det vigtigste også er simretiden.LasagneopskriftLASAGNE BOLOGNESEI italien bruger de flere pastaplader og mindre kød, hvor danskerne gør det lige omvendt ;-)Jeg syntes at  min mand og jeg laver en virkelig god lasagne. Vi laver den aldrig efter opskrift og aldrig på helt samme måde, men nu har jeg prøvet at lave en opskrift til vores vores lasagne, som jeg deler her. Hvis du ønsker at bytte noget ud, feks. mælk med sojafløde eller hvedemel med glutenfri mel, eller kød med svampe, så gør du bare det.LasagneopskriftTIL LASAGNE SAUCEN SKAL DU SKAL BRUGE:

  • 500 gram hakket oksekød (vi bruger dog oftest lam)
  • 3 løg
  • 3-4 stængler bladselleri
  • 1 gulerod
  • et helt hvidløg
  • chili efter smag.
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 lille glas tomatpuré
  • salt og peber
  • 1 lille spsk. agave eller ahornsirup
  • olivenolie til stegning
  • ca. 3-4 dl. vand
  • salt og friskkværnet peber
  • PS. Husk at købe ost til topping

Lasagneplader: Du kan bruge de traditionelle øko lasagneplader, som de fleste nok foretrækker. Men der findes også fuldkornslasagne og glutenfri lasagnepladerOPSKRIFT PÅ LASAGNESÅDAN GØR DU

  • Svits kødet på en varm pande
  • hak løg og svits dem på en pande
  • gulerødder og blasselleri hakkes i små stykker
  • alle hvidløgsfed presses
  • krydderier og vand tilsættes

Det er vigtig at bolognese saucen står og småsimre i mindst 1 time, gerne 3 timer. Det kan godt være at du skal tilsætte lidt mere vand undervejs. Den må ikke blive for tør, men heller ikke for vandet.LasagneopskriftBECHAMELSAUCELad dig ikke fristes til købe en færdiglavet bechamelsauce, det er virkelig nemt at lave din egen.

DU SKAL BRUGE:

  • 50 gram smør
  • 2 spsk. hvedemel eller kartoffelmel
  • 4 dl sødmælk (jeg blander ofte soyafløde og rismælk)
  • 1/2 frisk frisk muskatnød rives
  • 1 spiseskefuld revet ost, eller to
  • salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • smelt smør i en gryde ved middelvarme.
  • pisk melet i så det bliver til en smørbolle.
  • pisk mælken i lidt ad gangen.
  • pisk til blandingen er jævn og fin
  • tilsæt lidt revet ost
  • smag til med salt, peber og revet muskatnød.
  • skrug ned for varmen og lad den småsimre i ca. 10 minutter, hvor du pisker jævnlig.  
  • Din hjemmelavede bechamelsauce er nu klar til lasagne!

Lasagneopskrift

LAG PÅ LAG, PÅ LAG, PÅ LAGStart med at hælde lidt bolognese sauce i bunden af et ildfast fad. Så hælder du lidt bechamel på og derefter lasagnepladerne. Lav 3-4 lag på denne måde og afslut med bolognese som toppes med ost.Sæt lasagnen i en varm oven, på ca. 150 grader i 30 - 45 minutter eller indtil osten er gylden og sprød.LasagneopskriftEN SKÅL GRØN SALATHer kommer salat virkelig til sin rette. Lav en stor portion grøn salat og drys med friske korianter og krydderurteblomster. Jeg er vild med smag og farven fra purløgsblomster.Opskrift på lasagne og grøn salatMan brænder altid tungen på lasagne. Duften af lasagne gør os utålmodige og vi glemmer ofte hvor varm den egentlig er når den lige kommer ud af ovnen. Du kan lige nå at dække et fint bord - så passer det med temperaturen.Hjemmelavet lasagneSå er der serveret.NEM OG HURTIG LASAGNEMin mands søn Mik og min ældste søn Richard går meget op i madlavning og laver skøn mad. Den yngste søn Frederik er vild med god mad, men knap så passioneret omkring madlavningen. Han har lige været hjemme en tur og her lavede vi selvfølgelig lasagne - sammen. Så hvis han ikke husker fremgangsmåden, så har han opskriften her.Velbekomme.

Forrige
Forrige

Ser jeg tyk ud i den her mave?

Næste
Næste

Årets store fag Helsemesse