Stegte rødbeder med rødbedetoppe pesto

Spis-rødbedetoppe-.jpg

Det er en fryd for øjet at se grøntsager i deres fulde form, med top og gerne med spor af økologisk jord.  Rødbeder, gulerødder, selleri og andet har de fineste toppe, som passer fint i smagen til grøntsagen. Så spis endelig også den sunde og klorofyl rige top, sammen med grøntsagen eller  kom den ned i en smoothie eller greenie.Vi enten lynsteger de grønne toppe eller som her, hvor jeg har lavet en lækker pesto af rødbedetoppenSTEGTE RØDBEDERNår du skærer rødbeden i skiver, så stop op et øjeblik og se de smukke linjer i den blodrøde rødbede.

  • 2  rødbeder
  • 3 spsk. citronsaft
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber
  • gedefeta til topping

Skræl rødbederne og skær dem i skriver. De pandesteges i olivenolie i 5-7 minutter. Drys med salt og peber.Pres lidt frisk citronsaft på de stegte rødbeder og pynt dem med pesto og feta.RØDBEDETOPPE PESTORødbedetoppen smager dejlig frisk og bitter. Hvis det ikke er mulig for dig at få rødbeder med top på så kan du også bruge gulerodstoppe, ukrudt, grønkål, basilikum mm.

  • toppen af et bundt rødbeder
  • en lille håndfuld ristede pinjekerner
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk parmesan
  • salt og peber

Alle ingredienser blendes sammen til en cremet masse. Tilsæt gerne lidt ekstra olivenolie, så den bliver cremet og blød.

Forrige
Forrige

FOTOWORKSHOP: Lær at tage bedre billeder til de sociale medier

Næste
Næste

Fotoworkshop: Tag bedre billeder, af det du sælger