Torsk med krydderurter og "fiskebacon"
Torsk med krydderurter og et drys af bakskuld, er en af vores yndlingsretter herhjemme. Jeg lavede retten på lokalt TV for mere end 15 år siden, i forbindelse med omtale om det vigtige kosttilskud Omega 3 . Jeg ville med retten illustrerer hvordan man også kan spise sig til de sunde fedtsyrer, duften og smagen. Til min store overraskelse, var butikken dagen efter fyldt op med kunder der gerne ville have opskriften! I sidste uge mødte jeg en kunde på gaden i Esbjerg, som fortalte mig at hun forsat har glæde af torsk med krydderurter. Så her får du den - håber også at den falder i din smag.TORSK MED KRYDDERURTERTil 4 personer
- 3 stykker torsk eller ca. 800 gram
- 7 gulerødder
- 4 porer
- 3 løg
- 5 karfofler
- 1 citron
- 1-2 del. hvidvin
- en masse krydderurter eller persille
Skær løg i grove både og skær kartofler og grønsager i mindre stykker, så det passer med at de har fået nok efter 45 minutter i ovnen.SAUCE
- 1/4 piske fløde
- Dijon sennep
- citronsaft
- lidt agavesirup
- salt og peber
Fløden piskes til flødeskum og resten af ingredienserne røres sammen med flødeskummen. Fordel flødeskummet ud over fisken og kom retten i ovnen på 175 grader i ca. 45 minutter. Eller til fløden danner et lækkret brun, oste lignende, skorpe på fisken. Resten f fløden forvandles til en vidunderlig sauce.BAKSKULD KNAS TIL TOPPINGVi kalder det for "fiskebacon" da det smager lige så dejlig, sprødt og saltet. Det passer perfekt til alle fiskeretter. Få din fiskehandler til at rive skindet af bakskulden. Så skære du den bare i små stykker, som ristes på en pande i lidt smør. Drys dit knas over retten når den serveres. Hvis du ikke kan få fat i en bakskuld, så kan du selvfølgelig bruge bacon.Jeg er fuldstændig vild med bakskuld. Det er blevet til et helt blogindlæg om den Vestjyske specialitet. Se billeder og læs historien om Bakskuld HER