Bøger, billeder og gode fotobaggrunde

img-9115.jpg

Hvor ofte lægger du mærke til baggrunden, på et madbillede? Selvom du ikke bevidst lægger mærke til fotobaggrunden, så er den altid med til at fremme retten, skabe en stemning og danne en helhed i billedet.Jeg vil vise dig 3 nye bøger, som er helt forskellige, men de har dog det tilfælles, at de alle er stylet med mine fotobaggrunde, men med hver deres unikke stil og udtryk.Da jeg skrev min første bog, Retrokuren gik det virkelig op for mig hvor vigtig det er med gode fotobaggrunde. Eftersom jeg ikke havde nogen baggrunde, eller faktisk slet ikke havde tænkt tanken, så måtte vi virkelig være kreative, hvis ikke de mange madbilleder bare skulle fotograferes ved det samme gamle trækøkkenbord, havebordet og på diverse duge. Da min dygtige fotograf Elisabeth Dahlberg manglede en sort organisk plade, fik min  mand brændt en træplade, som blev virkelig fin - og mindeværdig, eftersom den satte sorte spor efter sig, overalt i huset! Den turkise baggrund fandt vi på et af mine malerier, i atelieret. Så med kreativiteten i top, blev det trods manglende fotobaggrunde, til nogle fantastisk billeder.Med den erfaring rigere, gik jeg i atelieret og lavede store lækre baggrunde, til min næste bog "Mit antiinflammatoriske køkken"  Det blev sidenhen også til en kollektion på 40 forskellige fotostyling plakater der sælges til hele verden via min shop Photostyling Background

"Behind every great food image - is a great photo styling background" 

KRYDRET - FRA ROSENBLADE TIL RAS EL HANOUT I 80 OPSKRIFTERTror du lige at jeg blev stolt, da jeg for første gang så et bogcover med min fotobaggrund! Det er ikke bare en bog, det er et farverigt madeventyr, en rejse i farver, krydderier og stemning.  Alt i bogen er så gennemført. Omgivelserne, tøjet, mad og stemningsbillederne, glas, skåle, krydderierne - og de udvalgte baggrunde.En sanselig rejse til 1001 nats eventyr. Jeg har været i Marokko tre gange og at åbne denne bog var som at få genopfrisket hele det farverige og eventyrlig land. Duften af krydderier, de mange retter man har nydt, men ikke kendt opskriften på, dem finder jeg her i bogen, piftet op og moderniseret af de kendte kogebogsforfatterne Anne Hjerne og Ditte IngemannBackstage: Dette billede er ikke fra bogen, men et billede de har delt på Instagram fra fotooptagelserne i Marokko. Kan du gætte hvem fotografen er?Jeg er stor fan af David Loftus og genkendte derfor straks hånden med de mange lækre smykker. Yes, det er den internationalt anerkendte madfotograf David Loftus - Jamie Olivers faste fotograf. Nu også Anne og Dittes fotograf. Sådan!Og gæt også lige hvis fotobaggrund det er :-)Hvis du lige som jeg elsker krydret og farverig mad, fra mellemøsten, så kan jeg varmt anbefale bogen KRYDRET.Hvis du vil inspirer af lækre mad og stemningsbilleder fra Marokko, så er det også lige en bog for dig.Fotoworkshop i en historisk Riad i MarrakeshNu er dette blogindlæg jo til dig der også er vild med foto og styling, så jeg lige fortælle dig at Ditte og Anne afholder fotoworksshops i Marrakesh. Jeg vil SÅ gerne med, men det har bare ikke lige passet. Datoerne kan du holde øje med på Dittes madblog The Food Club. Her har hun faktisk lige skrevet rigtig fint blogindlæg om foodstyling, som du lige får linket til her Tips til bedre madfotografi Her har du linket til Saxo og bogen KRYDRET Fra rosenblade til Ras el hanout i 80 opskrifter

"Et billede er en visuel tekst"

MAD, MENING & MAGISKE ØJEBLIKKEAnette Harbech OlesenAnette er kendt for hendes store viden om helse og sundhed og de mange bøger hun har udgivet om mad og sund levevis. Faktisk så er hun også en rigtig dygtig fotograf, med sin egen nordiske og enkle stil. Anette har været på talrige fotoworkshops, mange steder i verden og hun er fotografen bag de fleste af de lækre madfotos på hendes blog og i hendes bøger.Det var også Anette der for år tilbage, anbefalede mig at deltage i nogle fantastiske styling og fotoworksshops, som jeg har haft stor glæde af.Anette har altid vidst at gode madbilleder og bøger kræver gode fotobaggrunde, så jeg har flere gange fyldt bilen med fotobaggrunde med kurs mod Aarhus. Her har Anette udvalgt de unika baggrunde der passer perfekt til hendes stil, blog og kogebøger.At afleverer fotobaggrunde til Anette er en fornøjelse. Hun står altid klar med en lækker frokost, nogle gange en lille test menu, på de opskrifter hun udvikler til sine bøger.De sidste baggrunde jeg leverede til Anette var specifik malet med henblik på hendes nye bog " Mad, mening & magiske øjeblikke" En virkelig flot bog, hvor hun på en meget personlig og nærværende måde, dele ud af sin store viden om sund livsstil.Da jeg ankom var bordet dækket med lækkerier og køkkenet var linet op med fotoudstyr. Der skulle tages billeder til den nye bog og hendes fotograf Sara Galbiati sad klar til at tage billeder af Anette, den lækre mad - og mine baggrunde. Har du fået lyst til at smage Anettes mad, så får du lige en lille smagsprøve på den nye Broccoli salat med gulerodsdressing.Du finder Anettes sunde univers på Mad for livetBogen finder du på Saxo Mad, mening og magiske øjeblikke

"En god fotobaggrund, træder i baggrunden - og fremhæver maden, fortællingen og stemningen"

BACON - ØJEBLIKKE AF LYKKEFotograf Jesper RaisApropos mine road tips til Aarhus, så blev der nu også leveret unika fotobaggrunde til den dygtige fotograf Jesper Rais. Vi havde kommunikeret om foto og baggrunde i et stykke tid på Instagram, som nu blev til et endelig møde - ved min fyldte bil, uden foran Anettes hus. Da Jesper havde udvalgt sine fotobaggrunde, bød Anette os indenfor til en snak og et lille Helse Shot.Jesper er en fantastisk madfotograf og har taget billeder til flere bøger bla. Fakkelgaarden, Sønderjylland, La Glas og den vildeste kogebog "Wassim" Wassim er en coffee table-kogebog af Michelin kokken Wassim Hallal med litografier af Michael Kvium - Fotograf Jesper Rais - En specieludgave trykt i 100 eksemplarer til den nette sum af 25.000 kroner stykket. Den kan dog også købes i en mere almindelig udgave til 500 kroner.Men nu skal det handle om BACON, som er den nye kogebog - fik jeg fortalt at det er mine unika fotobaggrunde der er brugt?Jeg tænker at man nok skal være hard-core veganer, for ikke at være vild med bacon.Og jeg tænker at man skal være en hard-core madfotograf, hvis man skal have rå bacon til at se lækkert ud.Det kan Jesper.Se med i videoen her, som giver et godt indtryk af bogen, fotografierne og de mange opskrifter med bacon.Hvis du bare må eje denne bog, så får du lige linker her BACON - Øjeblikke af lykke  [video width="1280" height="720" mp4="https://susygrundahl.dk/wp-content/uploads/2018/11/BACN.mp4"][/video] Det var en lille præsentation af tre meget forskellige bøger. Den farverige, den nordiske og den mere maskuline.  Men fælles for dem er, at de alle indeholder lækre opskrifter, fantastiske billeder - og passende fotostyling baggrunde. Mangler du også gode fotostyling baggrunde, så kig ind i min shop Photostylingbackgound.comDer er ikke rabat på de store unika baggrunde, men hvis du vælger fotoplakater, så får du lige en rabatkode med, som du kan bruge ved bestilling af min. 3 fotoplakater. Du skriver bare "20%" i feltet, når du kommer til chekout.God styling fra Susy

Forrige
Forrige

Backstage ♡ Den tid på året

Næste
Næste

Fotoworkshop: Bedre billeder - mere salg.