Langtidsbraiserede andelår med gul mos og smørstegte svampe

Langtidsbraiseret-and-m-mos.jpg

Velkommen til MADjulekalenderenJeg har inviteret en række af mine yndlingsbloggere, inden for sundhed, kost og livsstil, til at være med i den store MADjulekalender. Så hver dag frem til juleaften kan du åbne op for en lækker juleopskrift. LANGTIDSBRAISEREDE ANDELÅR MED GUL MOS OG SMØRSTEGTE SVAMPE  ♡ Jane Faerber fra MadbandittenDenne ret er måske lige alternativ nok til den traditionsbundne juleaften, men så kan vi jo spise den tidligere i december i stedet.Langtidsbraiseret-and-m-mos4 personer4-6 andelår4-5 stilke rosmarin10 kviste timiansalt og friskkværnet peberGul mos1 blomkål100 g Philadelphiaost25 g smør½ tsk gurkemeje1 tsk saltSmørstegte svampe400 g svampe100 g saltede grofthakkede cashewnødder2 fed grofthakkede hvidløg1 lille håndfuld finthakket persillesalt og friskkværnet pebersmør til stegningGnid andelårene godt med salt og krydr dem med peber. Fordel rosmarinkviste i bunden af et smurt, ovnfast fad og læg andelårene ovenpå. Fordel timiankvistene oven på andelårene. Snit evt. et lille hul i skindet og stik en timiankvist ind under skindet. Sæt fadet i en kold ovn.Tænd ovnen på 140 grader og lad andelårene stå i ovnen i ca. 4 timer.Tag andelårene ud, hæld fedt og kødsaft over i en skål og sæt ovnen på grill. Fjern timiankvistene på andelårene og giv dem 3-4 minutter øverst i ovnen, så skindet bliver sprødt og lækkert.  Hold øje med dem, så de ikke får for meget.GUL MOSSkær blomkålen i buketter og kog dem i ca. 8-10 minutter i en gryde med i letsaltet vand. Hæld vandet fra, kom Philadelphia og smør ned i gryden og lad det smelte om blomkålsbuketterne. Tilsæt gurkemeje og salt og blend det hele til en let mos med stavblenderen.SMØRSTEGTE SVAMPERens svampene og skær dem i mindre stykker. Varm smørret op på en pande og svits grofthakkede hvidløg kort heri. Kom svampene på panden og lad dem suge smørret til sig. Drys med salt og peber. Hak cashewnødderne groft og kom dem på panden, lige inden svampene er færdige og vend til sidst med finthakket persille.TIP: Hæld stegeskyen og andefedtet i en skål og sæt den i køleskabet. Næste dag har det delt sig, og du kan let separere de to dele. Nu har du stegefedt, som oven i købet bidrager med lækker smag samt sky til en hurtig sauce.Jane Faerber er madblogger og forfatter til en række bestsellere. Opskriften her er fra bogen "Mæt & Slank med LCHF" Hun har også udgivet "LCHF brød og kager" samt "Mæt og slank med LCHF" Hun er bogaktuel igen i januar med den store "LCHF Året rundt" Følg Jane på Instagram og Facebook. Få masser af til et liv med lav kulhydrater og høj fedtindhold på Madbanditten.dk Fra alle os til dig  ♡ Tak for opskriften Jane  ♡ God jul til dig og dineSe alle opskrifter fra MAD julekalenderen her og LCHF mad her.

Forrige
Forrige

Hvid Gløgg

Næste
Næste

Ægte Julekarameller