Fantastiske Falafler

Verdens-bedste-falafler.jpg

Min livret er Falafler og jeg har endelig fundet hemmeligheden bag de bedste Falafler.Vi har eksperimenteret med denne opskrift lige siden vi fik dem serveret på den Libanesiske resturant Lybane. Alt hvad jeg hidtil havde lavet af Falafler, faldt fuldstændig til jorden.Verdens bedste falaflerHer får du min opskrift på Verdens næstbedste Falafler ;-) Du skal bruge200 gram kikærter, tørret1 teskefuld Vinsten bagepulver1 teskefuld hele koriander som, du maler på en morter1 teskefuld hele spidskommen, som du maler på en morterSaft af 1 citron7 fed hvidløg1 chili med kerner ( afhængig af styrken)1 stor håndfuld kruspersille eller bredbladet persille1 finhakket løg1 spiseske Tahinsalt og rigeligt med friskkværnet peber.Ghee og olivenolie til stegningSådan gør duLæg kikærterne i blød natten over. Hæld vandet fra og skyl dem godt i kold vandKør kikærterne igennem en kødhakker, sammen med hakket chili, citronsaft, knust hvidløg og krydderierneTilsæt Tahin og bagepulveret i farsen og rør det hele godt sammen.Lad det stå og hvile i ca. 20 minutter.Varm en dyb pande eller wok med rigeligt af olie og en god varmeForm dejen i den ene hånd, ved at klemme den godt sammen. Den skal ikke være større end en god teskefuldSteg kun 5-6 stykker af gangen.falafler1-1024x768Hemmeligheden bag de gode Falafler- Brug aldrig dåse kikærter- De i blødsatte kikærter skal tilsættes rå, de skal ikke koge i en time, som man plejer at gøre- Det er vigtig at du bruger en kødhakker, da en blender efterlader kikærterne som mos- Når jeg vælger halv Ghee smør er det fordi den tåler højere opvarmning end olivenolien- De skal steges i meget fedtstof og under god varme men dog ikke højere end at de kan nå at blive varme og tilberedte inden iServeres med en grøn salat, tilsat bredbladet persille, tomater og QuinoaFalaflerne kan også bruges i pitabrød eller som pålæg.Dip: Som dressing bruger jeg mayonaise og med citronsaft, hvidløg, olivenolie, salt og peber

Forrige
Forrige

En autentisk kvinde

Næste
Næste

Palæo stenalderkost i Torvehallerne