Opskrift på hjemmelavet Chai Te

Chai te kan om nogen te skabe en forførende krydderistemning i hele huset. Chai-te stammer oprindeligt fra Indien og den laves normalt på sort te. Men jeg har vagt at bruge Grøn te eller Ipe-Rox som basis te. Så her får du opskriften på en varm og krydret antiinflammatorisk hyggedrik. Prøv den! 

  • 2 spsk. grøn te eller Ipe-Roxo
  • 1 tsk. enebær
  • 4 peberkorn
  • 1 tsk. citronskal
  • 1 tsk. hele nelliker
  • 2 tsk. ægte kanel
  • 2 stjerneanis
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 lakridsrod
  • 1 spsk. kardemommefrø, som du tager ud af kapslen

Rist alle krydderierne (ikke den grønne te) på en tør pande, ved svag varme.Når der spreder sig en vidunderlig duft af krydderier, så har det fået lige tilpas.Så tager du de ristede krydderier og støder i en morter og blander dem med den grønne te.Nu har du din din hjemmelavede Chai blanding.Tilbered den ved at komme 1 tsk. Chai blanding i et fint glas og hæld kogende vand over og lader den trække i 7 minutter. Det er præcis den tid det tager for at alle aromastoffer,  smag og virkning er optimal.Tilsæt 1 tsk. Manuka honning (ja, den tåler varme) Nu kan du vælge at komme lidt varmt mandeldrik eller mælk over din Chai.Opbevar din Chai blanding i en tedåse med tætsluttende låg.♡ Vil du drikke dig til mere sundhed, så klik dig ind på Netspiren, hvor jeg har delt min opskrift på  "Golden Milk" En antiinflammatorisk god nat drik.Mit ANTI-inflammatoriske køkkenDenne opskrift er fra e-bogen "Mit ANTI-inflammatoriske køkken" En e-bog med mere end 100 hverdagsopskrifter på antiinflammatorisk mad og drikke. Du kan få den hos Saxo for kun 99.-

Forrige
Forrige

HOT VEGETABILSK KARRYSUPPE

Næste
Næste

Ingefær - Roden til alt godt