Petit Pariserbøf

Sund-parisertoast.jpg

Jeg bryder mig ikke om store burgere, rødt kød og rå æggeblomme, så Pariserbøf, har aldrig været en af mine favoritter. Jeg er dog vild med alt tilbehøret, som samtidig er supersundt og passer perfekt til denne ret.  Vi spiser med øjnene og efter at have lavet retten om til, Petit Pariserbøf, så er det en ret vi helt klar vil spise oftere. Tænk, så meget mere appetit de gamle og de syge ville få, hvis maden blev serveret - petit.I sidste uge spiste vi på Industrien, en historisk café i Esbjerg, som lige har fået nye ejere. De har også fået nyt menukort og det var her jeg for første gang blev præsenteret for sliders! Det viste sig at være en lille fræk mini burger, med total friske råvarer, som smagte helt vidunderligt. Fortællingen om den er, at når skibskokken havde placeret de små burgere på sin store stegeplade 'slidede' de fra side til side, når der var søgang - deraf navnet "Slider"Inspireret af denne super lækre menu, gik vi hjem og lavede en mini pariserbøf. Nu er Pariserbøffen ikke længere et stort stykke kød, med en masse på toppen der vælter rundt, når man sætter kniven i den.Sund parisertoastPetit Pariserbøffen er en fin anledning, til at få alle de små sunde lækkerier, såsom rødbede, kapers og peberrod, på tallerknen.Rødbeden er rensende og fyldt spræng fyldt med Hyaluronsyre, som er naturlige “fillers” eller naturens botox.Peberrod, også kaldet "naturens pencilen" eller Nordens hvidløg, da den har de samme sunde egenskaber, som hvidløg - uden lugt!Kapers er en lille sund blomst, en antioxidant der bla. anvendes i kosttilskud, som siges at have en positiv virkning, på kvindens elskovslyst. Ved ikke helt hvor mange pariserbøf, der skal serveres ...Rå æggeblommer er rige på lecithin, som er en god fedtsyrer, der styrker hukommelsen.OPSKRIFTEN PÅ PETIT PARISERBØF ER ENKELT: 

  •  400 gram øko-oksekød
  • 1 lille hakkede rødløg, til farsen
  • flutes stykker
  • masser af kapers
  • friskrevet peberrod, i rå mængder
  • rå rødbedestrimler
  • små forårsløg eller rødløg, der hakkes fint.
  • smør
  • bredbladet persille
  • salt og peber
  • små fine æggeblommer. Jeg bruger små øko-æg, men du kan også vælge pasteuriserede æggeblommer.

Riv den rå rødbede i strimler som marineres i lidt olie, citronsaft og salt, i ca. 15 minutter.Oksefarsen røres sammen med et lille finhakket løg og hvorefter den formes som en lille bøf, der placeres på brødet. Steg pariserbøffen i smør, på hver sin side. De fleste ønsker den nok lidt rød inden i  - jeg ønsker den well done - og lidt til!Så pynter du bare dit skærebræt, med alle lækkerierne.Bon appetit

Forrige
Forrige

Stressfrie åndehuller

Næste
Næste

Sådan laver du pocheret æg