Quinoa frikadeller

Quinoafrikadeller-683x1024-1.jpg
Quinoafrø minder om små korn, lidt som hirse og amarant. Quinoa er antiinflammatorisk og glutenfri hvilket gør den meget aktuelt og populær. Den kan bruges i bagværk, brød, grød og som et alternativ til ris. Quinoa er sund, med dens indhold af vitaminer, mineraler, proteiner og fibre og nok så vigtig, så smager den dejlig. Quinoa dyrkes i både gul, sort og rød, smagen er næsten den samme, men der er stor forskel på udtrykket på tallerknen.Jeg har  valgt at bruge den sorte quinoa her i de sprøde quinoafrikadeller, med smagen af mandler, mynte og gurkemeje.QuinoafrikadellerHver eneste gang vi laver dem, bliver der præcis 12 stk.
  • 200 g sort quinoa
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 stor håndfuld hakket mynte
  • 2 æg
  • 100 g hakkede mandler
  • havsalt og friskkværnet sort
  • peber
  • 1 lille finhakket løg
  • 1/2 dl quinoaflager
  • 1 tsk gurkemeje
  • olivenolie til stegning

Start med at skylle og koge quinoaen, i ca. 15 minutter. Hæld overskydende vand fra.Hak blomkålen i små stykker og rør den sammen til en fars, med quinoa og de andre ingredienser.

Lad gerne farsen hvile i 15 minutter.Konsistensen kan variere lidt, så mærk efter om der skal tilsættes lidt vand eller lidt flere quinoaflager.Form frikadellerne med hænderne og læg dem forsigtigt på panden.Steges ved svag varme i olivenolie.Du kan variere smagen ved at bytte mandlerne ud med hasselnødder eller valnødder.Nyd nøddefrikadellerne til en grøn salat.Opskriften er fra "Mit antiinflammatoriske køkken" En e-bog med mere end 100 hverdagsopskrifter på sunde drikke, morgenmad, kylling, fisk og vegetarretter, supper, samt opskrifter på brød, småretter og lidt sødt. Prisen er kun 99.kr
Forrige
Forrige

Fuck, en lækker røv!

Næste
Næste

Hjernegod mad - Spis dig til bedre hukommelse