Rødkålssalat med ribs, figner, druer og smørristede nødder

Hjemmelavet-julerødkål-fra-Salattøsen-.jpg

Velkommen til MADjulekalenderenJeg har inviteret en række af mine yndlingsbloggere, inden for sundhed, kost og livsstil, til at være med i den store MADjulekalender. Så hver dag frem til juleaften kan du åbne op for en lækker juleopskrift. RØDKÅLSSALAT MED RIBS, FIGNER, DRUER OG NØDDER ♡ Mette Løvbom Fra Salattøsen.dkHer en både sprød, farverig og sund salat, der går fantastisk i spænd med den lidt fede jule-and og gås. Salaten slår den traditionelle rødkål med flere længder og byder på både knas, sødme og smag.Hjemmelavet julerødkål fra SalattøsenINGREDIENSER

  • 1 rødkål
  • 25 g smør
  • 100 g valnødder
  • 500 g grønne og røde vindruer uden sten
  • 20 tørrede figner

DRESSING

  • ½ dl presset appelsin
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 4 spsk. ribsgele (alternativt ufortyndet ribssaft)
  • Lidt salt

Del rødkål i to og skær de yderste blade og midten fra. Snit halvdelen meget fint enten med en skarp kniv eller på en mandolin. Det er vigtigt, du ikke ender med grove dele i skålen, den her salat skal være fin og delikat, da den skal trække.Varm appelsinsaft med æbleeddike og ribsgele til gele er smeltet. Tilsæt lidt salt og lad det køle en smule ned. Vend rødkål med dressing og stil på køl min. 4 timer – men gerne natten over. Læg fx i en lukket pose og vend det et par gange i køleskabet.Varm smør på en pande til det er smeltet. Rist valnødder i smør ved moderat varme 5-7 min. til de har farve og dufter. Tag dem af, læg dem på et stykke køkkenrulle og køl ned. Del vinduer. Klip figner i små dele med en saks. Vend druer og figner i salaten og pynt med de afkølede valnødder lige før servering.Den her slår altså den traditionelle ”glasrødkål” af banen og gør sig rigtig godt til både and, gås, paté, terrine og en ribbenssteg.Salat Tøsen blev stiftet i 2013 af Mette Løvbom, der også er aktuel som vært i TV-programmerne "Årstidens Spisekammer". Salat Tøsen følges dagligt af 75.000 - fællesskabet, der både fungerer på Facebook, Instagram og www.salattosen.dk, som har salater af årstidens råvarer som omdrejningspunkt.Fra alle os til dig  ♡ Tak for opskriften Mette♡ God jul til dig og dineSe alle opskrifter fra MAD julekalenderen her

Forrige
Forrige

And med chokoladesovs og hjemmelavet rødkål

Næste
Næste

Madfar's julekage