Historien bag den bedste Salade Chevre Chaud

Salade-Chevre-Chaud.jpg

Jeg var på en spændende fotoopgave i Malaga for Hippie House, som skulle bruge stemningsbilleder til de sociale medier og produktbilleder af de udvalgte spanske specialiteter. Så vi  besøgte to virkelig inspirerende leverandører. Det første stop var hos Finca La Torre som er kåret til spaniens bedste økologiske olivenolie.Derefter gik turen op i bjergende til den økologiske gedefarm, som ligger ca. 45 minutter fra Malaga. Her blev vi modtaget af gedehyrden, Antonio som gav os en rundtur i området, vi var med under malkningen og vi fik sendt mejeristen godt afsted med vognen fyld med frisk gedemælk, der nu skal blive til den prisbelønnede gedeost - La Crabra Verde.Hver dag tager gedehyrden sin stav i hånden og drager ud på en vandretur med gedeflokken. Markerne i bjerglandskabet er fyld med vilde planter og krydderurter - et rigtig ta´selv bord for hele gedeflokken. Motion, frisk luft og naturlig mad giver bare gladere dyr og dermed gladere og sundere fødevarer. Maden smager også af det som dyret har spist og denne smag  har givet fine priser til gedeosten La Crabra Verde.La Crabra VerdeTo gange i ugen køre mejeristen fra Malaga og op til det naturskønne område for at hente frisk gedemælk.Tilbage på det lille økologiske mejeri,  La Crabra Verde bliver den friske gedemælk forvandlet til den fineste håndlavede gedeost.Gedemælken hældes i en stor beholder, som tilsættes lidt mælkesyrerbakterier og der røres forsigtig rundt i mælken, som her gennemgår en fermentering. Når mælken har fået den rette konsistens, så bliver den hældt op i små forme, som sættes i på køl og den overskydende væske drypper fra.Den færdige gedeost bliver nu, en for en, lagt forsigtig på glas og sendes ud i verden, bla. til Hippie House i Danmark.OPSKRIFT PÅ CHÉVRE CHAUDEn af mine yndlingsretter er Chevre Chaud, eller på godt dansk - varm ged. Det er en dejlig frisk sommer ret, som er hurtig og nem at lave. Vi bruger altid en god økologisk gedeost, men jeg må sige at La Crabra Verde er til dato den bedste gedeost jeg har smagt. Den smager af dyrevelfærd, friske urter og godt gammeldags håndværk.Til vores Chevre Chaud laver som regel en grøn salat med tomater, rødløg, græskarkerner,  pinjekerner og oliven. Du kan også suppler med et par stykker tyndskåret tørrede skinke.Så er det bare at skære gedeosten i skiver og lægge den på små stykker brød der grilles i ovnen på 200 grader i ca, 10 minutter, indtil osten er gylden og boblende. Rist lidt græskarkerner på en tør pande, til de popper, og drys dem på salaten.DRESSINGDu blander følgende ingredienser

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk vinegar eller æbleeddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk sirup
  • salt og peber

Pisk dressingen sammen til den cremet og ensartet – den må gerne have lidt bid, men også sødme.Dressingen blandes i salaten og det grillede brød, med gedeoste stilles på toppen.Indehaveren af Hippie House lavede en lignende salt til os i Malaga, men hun toppede gedeosten med karamelliserede løg, hvilket virkelig også kan anbefales.Bon appetit fra SusyEr du blevet fristet til at smage, La Crabra Verde så forhandles den i udvalgte specielbutikker og direkte hos Hippie House

Forrige
Forrige

Visualiseringen der blev til virkelighed

Næste
Næste

Finca La Torre - Verdens bedste økologiske olivenolie