7 Film for Foodies og en indisk ret

DSC0011.jpg

Er der noget skønnere end at kombinerer passionen for god mad, med en god film - om mad?Da mine drenge var små havde vi i perioder små tema-uger, hvor vi lærte om mad fra forskellige lande i hele verden. Vi læste om landet, tegnede dækkeserviet med flag fra det pågældende land og så lavede vi selvfølgelig en af de retter som landet er kendt for.Sådan havde jeg det også da jeg lavede den indiske ret, Rogan Josh som skulle bringe os i den rette stemning, til at se den nye film Hundredefods rejsen (The Hundred-Foot Journey). Desværre fandt jeg ud af at den netop er blevet taget af det store lærred, så den har jeg til gode. Vi så i stedet en anden farverig og smuk film fra indien "The Lunchbox".Inden jeg viser dig alle de gode madfilm får du her opskriften på "Rogan Josh":Vores indiske køkken. spis indisk på dansk af Manu sareenOPSKRIFT PÅ ROGAN JOSHInspireret af bogen "Vores indiske køkken - spis indisk på dansk" af Divya Das og Manu SarenJeg læste engang at det indiske køkken var verdens sundes køkken, fordi at de netop anvender alle de super sunde krydderier. Urter og krydderier, vi oftest bruger som kosttilskud! Rogan Josh er en ret der kan laves på lam eller kylling. Den indeholder rigtig mange af de sunde krydderier til din krop og den fylder dit køkken med en duft af indien. Serveres med Basmati ris. Til 4 personer skal du bruge følgende:

MARINADE1 dl græsk yoghurt5 fed hvidløg, pressede4 tsk. Garam Masala1 tsk saltSkær kødet i passende stykker. Læg kødet i en skål, og bland det med marinadeingredienserne. Lad det trække i et par timer. Hæld olie og smør i en gryde og steg løgene varme og gyldne. Kom Tilsæt alle de skønne krydderier og lad dem stege i et par minutter, ved svag varme. Så skruer du op for varmen og hælder kødet i gryden. Brun kødet i ca 10 minutter. Hæld evt lidt mere fedtstof i gryden hvis  krydderierne brænder på. Tilsæt resten af yoghurten og rør rundt et par minutter. Hæld til sidst 3 dl. vand, tomatpuré og salt i gryden og lad retten simre i 45 minutter.Det var retten til de to film fra indien. Håber du finder lækre retter der passer til de følgende film for foodiesVores indiske køkken. spis indisk på dansk

7 FILM FOR FOODIES

HUNDREDEFODS REJSENEn tragisk hændelser tvinger Papa Kadam og hans søn Hassan til at forlade Indien. Deres rejse ender i  den franske landsby, Saint-Antonin-Noble-Val. Papa er overbevist om, at den charmerende bjerglandsby er det perfekte sted at åbne familiens indiske drømmerestaurant. Her skal sønnen Hassan være chefkok og det vil være de farverige og krydderifylde retter der skal på menukortet. Deres nye genbo er Mme. Mallory (Helen Mirren) som ejer den traditionelle franske Michelin restaurant, Le Saule Pleureur. Det bliver til en krig imellem de to meget forskellige restauranter. Det viser sig dog at hassan får interesse for det klassiske franske køkken og kombinere de to køkkeners kulinariske kulturer. Instruktøren er den samme som står bag den anden kulinariske film ’Chocolat’ som du kan se længere nede…THE LUNCHBOXEn enkelt og fin film, som illustrerer glæden ved mad, der er lavet af kærlighed. Apropos debatten om vores ældre der får serveret vacuum mad! Saajan Fernandes er en af de ca. otte millioner mennesker der modtager industrifremstillede madpakker. Indtil en dag, hvor han ved en fejl, får leveret en madpakke, som er lavet med kærlighed og omsorg. Det bliver starten på et helt særlig forhold imellem den grå kontorarbejder og den indiske husmor.CHEFTanken om en food truck og bare køre rundt fra by til by og fra land til land og lave mad, tænder min indre sigøjner. Filmen CHEF, handler om en kok der elsker mad, bliver fyret fra sit job, køber sig en food truck og via de sociale medier som Twitter og Facebook, gør han reklame for sin mad og sin food truck. Det bliver til eventyrlig rejse for ham og hans søn og en vidunderlig film at se igen og igen og igen ...JULIE & JULIAJeg er vild med Julie og Julia. Det er den perfekte film for alle madbloggere. Den handler om sekretæren Julie Powell som er træt af sit job og sit kedelige liv. Hun drømmer om at blive forfatter, men ved ikke hvad hun skal skrive om. Hendes passion er mad, så hendes kæreste opfordre hende til at starte med en blog, en madblog. Hun sætter sig derfor for at lave alle 524 retter fra Julia Childs kogebogsklassiker 'Mastering the Art of French Cooking'. Det gør hun på 365 dage i sit lillebitte køkken i en lejlighed i Queens, New York. Hver dag blogger Powell om de udfordringer, hun møder og de erfaringer, hun gør sig. Behøver jeg at sige at hendes blog bliver vild populær.Menu forslag til denne film må være “Boeuf Bourguignon” og den kan nu kun udtales som selveste Julia Child.JIRO DREAMS OF SUSHIDokumentar fimen handler om den  85-årige indehaver, sushimesteren Jiro Ono og hans verdensberømt sushi-restaurant i Tokyos undergrundsstation. Filmen handler ikke blot om sushi, men i lige så høj grad om perfektionisme, om kunsten at lave sushi og bestræbelsen på at lave det perfekte stykke. Der bliver også sat fokus på globalt overfiskeri som et resultat af sushiens popularitet.Her er det oplagt at lave Sushi, med en risiko for at den fuldstændig blegner, når  Jiro Ono laver Sushi, som en kunstart.CHOCOLAT"Chocolat" er en dejlig film om slik , chokolade og småborgerlighed. Den handler om en lille landsbys møde med Vivianne og hendes forførende chokolade. Vivianne er enlig mor og flytter i 1960 ind i en lille landsby, hvor hun åbner en chokoladebutik. Det giver modstand fra kirken, hvor de vil forbyde hendes  søde og sanselige lækkerier og den mørke chokolade med fyld. De søde fristelser pirrede smagsløgene, så der breder sig sære lyster sig ud i hele kroppen. De ender dog med at overgive sig til Vivianne og hendes chocolat.BABETTES GÆSTEBUDEfter fortælling af Karen Blixen. Efter den franske revolution er en af adlens berømte kokkepiger, Babette strandet i en lille i indremissionsk fiskeby, hvor to gamle præstedøtre har taget hende i huset. I 14 år koger hun trofast sild og grød, men ved et mirakel får hun mulighed for at udfolde alle sine talenter. Den gamle lotteriseddel, hun medbragte som eneste bagage kommer ud med en stor gevinst. Babette beder de to søstre om lov til at lave en rigtig fransk middag. De inviterer til festmiddag. Til det lille samfund bliver der bragt trøfler, skildpadder, vagtelæg og vin og franske oste.  Der er dog kun en i selskabet, Löwenhielm der kommenterer maden og refererer til et måltid, han engang havde fået i Paris på en af de fineste restauranter. Han mindes den dygtige kvindelig kok, som jo er Babette. Babettes Gæstebud er en film der er gået over i historien. Både på grund af måden den illustrerer samfund, poesi, religion, samspil imellem mennesker, uvenskaber og forsoning igennem maden.Babettes gæstebud lever forsat igennem restauranter der af og til lave en aftenmenu helt i tråd med den fra Babettes Gæstebud.Film for foodiesDe sidste to film er også en ren madnydelse i bogform hvor man selv danner sig billeder, duft og stemning.Håber du er blevet inspireret og at du finder lækre retter der passer perfekt til hver enkelt foodie film ;-)Sig lige til, hvis du sidder inde med en god film om mad som jeg har glemt...

Forrige
Forrige

Kolesterolkogebogen

Næste
Næste

Bakskuld, en vestjysk specialitet