Glutenfri Crumble Æblekage

DSC0267.jpg

Er det blevet international Crumble Æblekagedag i dag? Min Instagram og FB er fyldt med folk der spiser Crumble Æblekage i dag.  Det gør jeg også. Vi har lige plukket æbler fra de gamle æbletræer i haven. Det er ikke et overvældende æbleår, men de der er på træet er fine og så smager de absolut fantastiske. Der er ingen æbler i hele verden der smager så dejlige og saftige som et dansk æble. En dejlig desseet at byde efteråret velkommen, på  denne "Apple Crumble day" ;-)Glutenfri Æblekage med crumbleOPSKRIFT PÅ EN LIDT SUNDERE GLUTENFRI ÆBLEKAGE MED CRUMBLEDenne opskrift er SÅ nem og den smager dejlig frisk med en skefuld skyr på toppen. Du skal bruge:

  • 7-8 æbler
  • 100 gram mandelmel
  • 75 gram smør
  • 75 gram kokossukker (kokossukker smager dejlig brun og naturlig, men du kan også bruge rørsukker)
  • 1 tsk vanille
  • 1 tsk. ægte kanel.
  • 1 håndfuld mandler

Så skræller du bare æblerne og skære dem i små tynde æblebåde. Læg æblerne i et et ildfast fad, så det dækker bunden. Så hakker du mandlerne og blander alle ingredienser sammen og lægger dem oven på dine tynde æblebåde.Vi bagte det i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, indtil æblerne er møre og skorpen er dejlig crumblet!Opskrift på sund æblekage crumbleJeg bruger en lasagneform, da den er dejlig stor og derved giver plads til masser af crumble.Opskrift på sund æblekage chumbleDer er mange måder at lave en æblekage med crumble på, men det var en af de lidt sundere udgaver. Den bedste jeg nogensinde har fået, var hos min svoger, men den sejlede i smør og sukker, så den opskrift må du lige vente med at få, til mit blodsukker kan klare den ;-)Faktisk postede min ven, Frank også en Fruit Crumble i dag, og den ser rigtig lækker ud.Du kan finde opskriften på  Frankixfood.comNæste weekend vil vi lave en gammeldagsæblekage fra min mormors opskriftSee you

Forrige
Forrige

Lav din egen Urtesalt

Næste
Næste

Pukkas Ayurvediske verden