Ingefær - Roden til alt godt

Bog-Ingefær-roden-til-alt-godt.jpg

Jeg har lige ryddet op på kontoret og fået sorteret ud i nogle af de gamle bøger. Så dukkede denne her gode gamle bog op. “Ingefær - Roden til alt godt”. En god bog, som fortjener et “come back” da den på bedste vis forklarer og dokumenterer hvorfor ingefær er så super sundt.Aldrig før har ingefær været så populær. Der er ikke længere bare et krydderi vi får i julesmåkagerne hos mormor. Da jeg serverede ingefærshot til mine foredrag, for tre år siden, var det for de fleste, første gange de smagte det. Der er sket meget siden da, nu er det lille shot i et hvert hjem og i enhver juicebar og samtlige sundhedsblog. Vi er vilde med ingefær, både på grund af den pikante smag men i høj grad også på grund af ingefærs sunde og antiinflammatoriske virkning.Bog Ingefær roden til alt godt"Ingefær - Roden til Alt godt" er skrevet af Ane Bodil Søgaard som var forsker ved Landbohøjskole. På bogens bagside står der følgende:“Ingefær er en plante med mange fremragende medicinske egenskaber. Denne viden har man i de sidste 5000 år haft i mange folkemedicinske traditioner. Nu har moderne forskning fastslået, at ingefær har en regulerende virkning på blodtrykket og kolesterolniveuet. Desuden har ingefær en hæmmende indflydelse på betændelsestilstande. Ingefær er yderlige gavnlig mod gigt, kvalme, køresyge og hovedpine. Bogen bringer denne gamle folkemedicinske viden sammen med de nyeste videnskabelige facts.Denne lille blå bog er fra 1993 ;-) Jeps, det er mere end 20 år siden!ANTIINFLAMMATORISK INGEFÆRDe skarpe smagsstoffer i ingefær hedder, Gingeroler. Smagen og styrken varierer alt efter hvordan ingefær gror og behandles og om det er ingefærpulver eller den friske rod og om det er opvarmet eller rå. Antiinflammation er ikke et nyt begreb, vi har bare altid kaldt det "betændelseshæmmende" I bogen beskrives det tydeligt hvordan ingefær altid har været brugt i folkemedicin, bla. i forbindelse med gigt, på grund af dens antiinflammatoriske virkning.Ingefærs skarpe og sunde smagsstoffer er GingerolINGEFÆR OPSKRIFTERUd over en masse viden om ingefær, så er der også nogle små og fine opskrifter af Kirsten Skaarup. Det er så fra dengang alle hvor de sunde opskrifter - altid var uden billeder! Så man må visualiserer sig til de små lækre opskrifterne der er i bogen på bla. ingefærkrydret gulerødder og ingefær marineret forårsløg.En af de rigtig gode opskrifter er "Ingefær - Avocado" og den behøver du ikke at forestille dig, for den har jeg lige lavet.  Så her kommer opskrift og foto ;-) Jeg havde ingen grapefrugt, så brugte i stedet appelsin og så har jeg lige drysset et par blåbær på. Så brug hvad du har, med inspiration fra "Ingefær og Avocado"Mad med ingefær - antiinflammatorisk kostINGEFÆR - AVOCADO

  • 2 avocado
  • 1 grapefrugt
  • 1 julesalat
  • 4 spsk. olivenolie
  • ca. 1/2 tsk. stødt ingefær
  • honning
  • brønkarse

Avocadoerne skrælles og skæres i terninger. Grapefrugten deles og kødet tages ud (saften gemmes) Julesalaten strimles fint. Der røres en dressing af grapesaft og olie. Den smages til med ingefær og honning. Frugt og salat vendes i dressing, og salaten anrettes i fire portionsskåle. Der drysses med brøndkarse.Ingefær - Roden til alt godt, har aldrig været så aktuel som nu, mere end 20 år efter at den udkom.Den må bare genoptrykkes - med foto og flere opskrifter.Se tabel over antiinflammatoriske fødevarer her På Netspiren har jeg delt opskriften på det fantastiske Ingefær Shot 

Forrige
Forrige

Opskrift på hjemmelavet Chai Te

Næste
Næste

Hammam bad og massage