Nøddetoppe med krydderier
Velkommen til MADjulekalenderenJeg har inviteret en række af mine yndlingsbloggere, inden for sundhed, kost og livsstil, til at være med i den store MADjulekalender. Så hver dag frem til juleaften kan du åbne op for en lækker juleopskrift. NØDDETOPPE MED JULEKRYDDERIER ♡ Zenia og Anja fra NaturazinVi er selv vilde med disse nøddetoppe som er lidt henad en "sundere" udgave af kokosmakroner'ish med julekrydderier. Vi blev forelsket i krydderier da vi skrev vores bog Rejsen til sundhed.
- 40 g mandelmel (det kan du lave selv ved at blende 40 g mandler i en kaffekværn)
- 50 g grofthakkede blandede nødder
- 80 g havregryn
- 1 spsk solsikkekerner
- 1 spsk chiafrø
- 40 g æggehvide
- 50 g smeltet smør
- 70 g honning
- 1 tsk kanel (ægte Sri Lanka kanel)
- 3 stødte kardemommekapsler (hele - kasser de tørre hinder)
- 1 tsk fintrevet frisk ingefær
- 1 Nellike knust
- 1 allehånde knust
- 1 tsk salt
Til overtræk:100 g mørk chokoladePistacienødder – afskallede, hakkede og ristet kort på pandenBland alle ingredienserne til nøddetoppene. Form små toppe og stil på bagepapir. Bag i 20-30 minutter ved 170 grader til de er gyldne.Når de er bagt stilles toppene til afkøling på en rist.Smelt chokoladen i et vandbad. Når toppene er helt afkølede dyppes de i mørk chokolade og hakkede pistacienødder.