Rødbede tzatziki med peberrod

Rødbede-tzatziki-med-peberrod.jpg

Nu er det årstiden for de nye rødbeder. Rødbeder er en god kilde til fibre og så indeholder de også Hyaluronsyre, som er en form for naturlige "filler" til huden.Nyd rødbederne rå i en råkostsalat, en rødbedesuppe, rødbedejuice eller som her i en frisk og lækker rødbede tzatziki. Den smager rigtig godt sammen med lammefrikadeller, men kan også spises på brød eller som tilbehør og dip grøntsager.Ingredienser

  • 4 store rødbeder
  • 1 lille æble
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 spsk. peberrod

Dressing

  • 150 skyr
  • 2 fed presset hvidløg
  • lidt citronsaft
  • salt og peber

Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern. Skæl lidt peberrod og æblet som rives og blandes med rødbederne. Så hakker du nødderne og rister dem blid på en varm pande, indtil de tager lidt farve og giver en herlig nøddeduft.Som dressing kan du også bruge den tradtionelle græske yoghurt, men jeg har altid skyr i køleskabet og det smager dejlig frisk hertil.  Så blander du bare skyr, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber. og rører det sammen i skålen med rødbede, æble, peberrod og det lælkre valnøddedrys.Pynt evt. med lidt bredbladet persille eller hvis du som her har toppen af rødbeden, så brug endelig den.

Forrige
Forrige

Saft af nedfaldsæble og ingefær

Næste
Næste

Visualiseringen der blev til virkelighed