Saft af nedfaldsæble og ingefær

sunde-nedfaldsæbler.jpg

Alle elsker nedfaldsæbler - det er bare ikke alle der ved det, endnu. De stakkels æbler bliver alt for ofte smidt væk til kompost eller bare smidt væk.Det er måske heller ikke de smukkeste æbler, men det er langt de sundeste æbler. Det skyldes at de har fået lov til at hænge på træet lige indtil de er modne og selv er klar til at give slip. Det er i den sidste periode af frugtens modningstid at de sunde sukkerstoffer dannes og dermed også duft, sødme og smag.De sunde æbler indeholder sukkerstoffet pektin, der også er god for tarmen, da det er fiberrigt.Alle havens dyr er vilde med nedfaldsæblerne. Fugle, orme og vores hunde ;-)Det er lige nu at de danske æbler er på deres højeste. Der er ingen æbler i hele verden der smager så godt som dem. Så har du mulighed for det, så er det bare at tage en kurv på ryggen og ud og samle nedfaldsæbler.Lav de lækreste æblekager, æblegrød, marmelade eller som her - æblesaft med ingefær.OPSKRIFT PÅ ÆBLESAFT MED INGEFÆROpskrift er måske så meget sagt.Det enste du skal gøre er at skrælle æblerne og give dem en tur i saftpresseren.Tilsæt alt den ingefær du syntes, så den får bid og napper lidt.Intet andet!Kom den friskpressede saft op i rene flasker og luk dem godt. Vær sikre på at de er helt rene og lukkede, da der jo ikke er brugt konservering i saften her. Har du lige som os, lavet en stor portion, så kom noget af det i fryseposer, som kæmpe isterninger. Så kan du løbende hen over efteråret tø dem op og nyde den fineste æblesaft med ingefær."An apple a day keeps the doctor away"

Forrige
Forrige

Urtepolitiet

Næste
Næste

Rødbede tzatziki med peberrod