Anti-inflammatorisk kost - Tabel og opskrift på Ingefærshot

ANTI-INFLAMMATORISK-KOST1.png

Min E-bog "Mit antiinflammatoriske køkken", indeholder en uges madplan, som er sammensat ud fra principperne om en udrensende, basisk og anti-inflammatorisk kost. Anti-inflammation er blevet det helt hotte, så jeg vil lige dele kapitlet om inflammation her, hvor du også får en tabel og en vild lækker opskrift på den anti-inflammatoriske Ingefær Shot.Inflammation betyder ”at tænde ild ” som at tænde et bål. Inflammation er kroppens forsvar mod indtrængende bakterier, vira og fremmede mikroorganismer. Et sundt immunforsvar reagerer ved at sende hvide blodlegemer ud for at beskytte kroppen og nedkæmpe og fjerne årsagen. Det giver symptomer som rødme, varme, hævelse og smerter.ANTI-INFLAMMATORISK KOSTDen usunde inflammation, som det handler om her, er en betændelsesreaktion, der ikke skyldes udefra kommende bakterier eller mikroorganismer, men skyldes indre årsager. Et belastet immunforsvar kan overreagere og skade sine egne celler. Dette sker ved autoimmune lidelser, som f. eks psoriasis, leddegigt og ulcerøs colitis.Denne inflammation kan også opstå i mindre grad og give symptomer som hævede og ømme led, rød og blussende hud, hovedpine, gentagne betændelser, eksem der blusser op, træthed og et svækket immunforsvar.Mange af vore almindelige fødevarer, både de sunde og de usunde, virker inflammatorisk ”blussende”, og derfor er de taget ud af kostplanen i Retrokuren. Her er der fokuseret på de fødevarer, som dæmper og medvirker til at slukke den inflammatoriske ild. Inflammatorisk mad er altså ikke det samme som usund mad. Det gælder om at finde den rigtige balance i forholdet mellem Omega 3 og Omega 6 fedtsyrer, samtidig med, at der skabes en bedre balance på kroppens syre/base. Vores livsstil, fordøjelsen, stress og motion spiller også en rolle, som du kan se på tabellen.Anti-inflammatorisk kost table og opskrift på anti-inflammatorisk kostBinyrebarkhormonet kortison bliver ofte brugt som symptombehandling, til at nedtone kroppens inflammation, da det virker antiinflammatorisk. Det er effektivt, men har også store bivirkninger. Så prøv at leve efter en anti-inflammatorisk kost i en periode og mærk forskellen.

Jeg har i min ungdom lidt frygtelig af eksem og psoriasis og min hud er blevet ødelagt, tynd og gammel før tid, af et stærk overforbrug af kortison salver. Det er nu 20 år siden, jeg sidst besøgte hudlægen, da jeg ved hjælp af kosten kan holde mig symptomfri. Det skal dog lige siges, at jeg også er livsnyder og derfor ikke kan leve efter denne kostplan hele tiden. Hvis jeg "stresser"  og viger alt for meget fra denne kost, i en længere periode, så giver kroppen mig besked, i form af små tørre pletter på huden og rødme. Så før symptomerne når at udvikle sig, så er jeg tilbage på den anti-inflammatoriske kostplan fra Retrokuren.

INGEFÆR - RODEN TIL ALT GODT Ingefær indeholder stoffet gingerol, som virker anti-inflammatorisk og betændelseshæmmende. Ingefærroden er god mod forkølelse, ledsmerter, kvalme og søsyge.Ingefærshot anti-inflammatorisk retrokurenFOTO OG KILDE : RETROKUREN Råkost, detox & forkælelseOPSKRIFT PÅ INGEFÆR SHOTNyd denne lille anti-inflammatoriske gudedrik hver formiddag. Det er nemt at gøre klar derhjemme og have den med på arbejde. Du kan godt lave en større portion, som du opbevarer i køleskabet.- Ca. 20-25 gram ingefær- 2 æblebåde- 1 spiseske friskpresset citron- 7-8 sm. chilikorn, gerne med lidt chilikød- 1 tsk. Omega 3- 8-10 friske pebermyntebladeKom det hele i en saftcentrifuge. Hvis du ikke har sådan en, så brug blenderen og tilsæt lidt kokosvand eller bare vand og blend det godt igennem. Det bliver mere lækkert i en saftcentrifuge, men i blenderen bevarer du også de gode fiber.Retrokuren forhandles også hos boghandlere, helsekostbutikker, Saxo, hvor den også kan fåes som e-bog og hos Netspiren.dkMIT ANTIINFLAMMATORISKE KØKKENDen seneste bog jeg har skrevet om emnet er e-bogen "Mit antiinflammatoriske køkken"  Her får du mere end 100 hverdagsopskrifter på sunde drikke, morgenmad, kylling, fisk, vegetarretter, supper, brød, småretter og lidt sødt. Samt alle Retrokurens lækre råkostsalater.En sund kost, der balancerer blodsukkeret, er rig på fibre, har et stort indhold af de gode omega 3 fedtstoffer, proteiner, krydderier, farver, smag og en antiinflammatorisk virkning.Hos Saxo.com kan du lige nu få "Mit antiinflammatoriske køkken" til KUN 99.-

Forrige
Forrige

Vind en signeret udgave af Retrokuren!

Næste
Næste

Palæo morgenmad med Thomas Rode