En håndfuld Panforte

img_9882.jpg

Det er altid en udfordring for mig at skrive kogebøger, fordi at opskrifterne skal være så nøjagtige. Sådan laver vi ikke mad herhjemme. Flotte madbilleder og opskrifter er skøn inspiration, men der skal være plads til at freestyle. 

Denne Italienske Panforte, har jeg lavet så mange gange, uden vægt og faste mål. Så du behøver hverken at finde vægt eller målebære frem - alt hvad du skal bruge er en håndfuld nyvaskede hænder. 

Here we go

Du skal bruge følgende: Nej du skal ikke, du må selv vælge hvilke nødder, frugter og krydderier du putter i din kage. Men her kommer et forslag, som du kan lade dig inspirerer af. Altså følgende: 

2 håndfuld mandler
2 håndfuld valnødder
2 håndfuld hasselnødder
1 håndfuld figner
1 håndfuld dadler
1 håndfuld abrikoser
1 håndfuld hakket mørk chokolade
1 - 2 håndfuld sukker
5 spsk sirup
Forskellige krydderier, et godt drys af hver (ca. en halv teske af hver)
Koriander, kanel, vanilje, kardemomme og ingefær
Saft fra en citron eller en appelsin her i julen
Et lille drys salt og peber
Flormelis til drys

Kagen bliver meget hård, ala konfekt. Ønsker du den mere blød og kaget, så kan du tilfører et par håndfulde mel. 

SÅDAN GØR DU

Tænd ovnen på 160 grader 

Hak nødderne og rist dem på en tør pande

Hak de tørrede frugter i små stykker

Kom sukker og sirup i en gryde under svagt varme, indtil sukkeret er smeltet.

Tag gryden af komfuret og kom alle ingredienser op i gryden. Rør det hele godt sammen og kom det i en rund form på ca. 25 cm i diameter. Smør den gerne med olivenolie eller brug bagepapir. 

Lad din Panforte bage på 160 grader i en halv times tid. 

Tag den ud af ovnen og lade den køle af. Drys med flormelis.

Skær den i små tynde skiver, og nyd den til en kop stærk kaffe.

  

Forrige
Forrige

En passion for olivenolie

Næste
Næste

Jul i Mexico - altid plads til 11 ekstra