Forført på Restaurant Höst

DSC0131.jpg

Nu har vi endelig spist på Höst. Havde hørt om restauranten før, men havde glem den igen, fordi den blev omtalt som “ 3 retters menu 295! “ Det er jo ikke negativ, men jeg tænker bare at man får jo ikke mere end det man betaler for. Det gør man så på Höst! Men Höst er meget mere, det er en kulinarisk oplevelse og et visuel indtryk af mad og rum, der går op i en højere enhed. Det er nordisk, enkelt og baseret på lokale råvarer.Vi bestilte aftenens 3 retters menu, som var Kulmule, Poussin og Kamilleis til dessert. Men se lige alle de andre små overraskelser der kom undervejs...Hjemmelavet flæskesvær fra Restaurant HöstSådan skal et menukort se ud! Røde øre til alle i pæne restauranter med plastikmenukort. På toppen af menukortet stod denne lille skål, med hjemmelavet flæskesvær. Mit selskab siger at flæskesværet smagte fortræffelige. Jeg nåede ikke at være med, eftersom jeg var mere optaget af indretningen og mit kamera!Vi blev budt velkommen af en sød tjener, der førte os igennem den smukke og helt fyldte restaurant. Der kan vist være 100 spisende gæster derinde, men det føles ikke sådan, da rummene er adskilt og i flere etager. Vi blev ført forbi området med grønne planter, og ned i kælderen.  En rustik kælder med højt til loft og med store vinduer, hvor lyset faldt så smukt ind.Først nu forstår jeg hvad der menes med "Less is more"Indretningen er et kapitel for sig, gennemført til mindste detalje. Det er Menu & Norm Arkitekterne der har stået for indretningen, som er enkelt, smuk og rustik. En indretning der har ført til flere internationale designerpriser.Skålen med flæskesvær er vandglas fra New Norm design, og jeg har straks bestilt 12 glas og to af de små vandkander, så jeg får lidt "Höst" med hjem i spisekøkkenet.Restaurant HöstEn rå væg med en lille karm hvor der står tre urtepotter med lys - i love it!Et lækkert nybagt brød med en skål estragon dip!Restaurat Höst i KøbnehavnJeg har en gang før fået serveret RÅ kammuslinger og det var ikke en succes. Så da dette overraskelsesfad kom ind med råmarineret kammuslinger, var det med en vis tøven jeg tog et bid. Uhh det smagte godt. Kammuslingerne var små og fine og tilpas marineret. De små korn, var med at at give retten knas og fylde.Madanmeldelse af Restaurant Höst i KøbehavnSå kom der endnu en overraskelse, med duften først. Jeg behøvede ikke meget mere mad, de var så gode at jeg et øjeblik overvejede om jeg kun nøjes med disse små sprøde løg vandbakkelser -  ad libitum.Restaurant Höst i KøbenhavnWow! Har du set så smuk en Hotdog? En virkelig god hjemmelavet pølse. Et tyndt stykke ristet brød med små duppe af, jeg tror det var, tyttebær ketchup og en urtemayonnaise. I karaflen var der ikke mælk, som det godt kan ligne på billedet. Der var en dejlig cremet suppe og et sort sugerør. Min mand var ikke så vild med suppe af sugerør, jeg syntes det spillede.Hotdog på Restaurant Höst Se lige dette rustikke træbord, som er speciel designet af genbrugstræ.Her under de grønne broccoli, en puré af solsikkekerner, sauce på æblemost, karamelliseret gær og dild - ligger den fine Kulmule.  Det er altså en god idé med den solsikkepure. Vi kunne ikke helt smage hvad det var, men gættede på tahin, og alligevel ikke...Kulmule fra Restaurant Höst Nu blev det for mørkt til at fotograferer, min fine sprødstegte Possin med ramsløg, dehydrerede rødbeder, med rygeost. Det var også for mørkt til Kamille isen med hvedegræs og citron verbena. Og den ekstra dessert som havde øllebrød i bunden og et drys af havtorn på toppen.Jeg måtte besøge badeværelset to gange. Første gang for at se om den levede op til resten af restauranter. Det gjorde det - se lige dette billede! Anden gang var for at se de mange små og enkelte detaljer i indretningen. Det er næsten synd at prøve på at gengive billeder her i halvmørke. Du må simpelthen klikke dig ind og lade dig forfører og inspirerer på Höst HERRestaurant HöstNu er jeg oså en af dem der nævner prisen. Tænk, at man kan få så meget mad og hele denne sanselig oplevelse, for kun 295!  Vi komme igen og næste gang vil vi bestille bord, i god tid, så vi kan sidde oppe i restauranten. Er du blevet fristet til et besøg, så kan du bestille bord på  89 93 84 09 eller på Cofoco.dk/bordbooking. Adressen er Nørre Farimagsgade 41Der var engang, hvor jeg var bedre til at få skrevet om de mange skønne restauranter vi besøger. Det har jeg forsømt på det sidste, men du kan se nogen af dem HERJeg er ofte i Købehavn i forbindelse med mit job. Og det er også i hovedstaden alle vores børn bor når de ikke rejser rundt i verden. Så jeg bliver ofte spurt om gode restauranter i København, fra alle os der kommer langtvejsfra. Så nu er ved at lave en samlet blog med "Restauranter i København"Den er på vej..

Forrige
Forrige

Torsk med krydderurter og "fiskebacon"

Næste
Næste

Opskrifter og små glimt af hverdagslykke