Grønkålstatar med pocherede æg

gronkacc8alstatar-opskrift.jpg

Åhh jeg siger dig, det smager godt og den lille ret er super nemt at lave.

Hvis du har en have, så skynd dig at plante grønkål. Den holder sig nærmest spiseklar året rundt.

Du skal kun bruge følgende:
Grønkål, æg, løg, rugbrød, olivenolie, citronsaft, salt og peber.

Tag den mængde grønkål du kan spise. Rib den, skyl den i kold vand og tør den i et viskestykke. Vend grønkålen i lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber.

Skær nogle fine løgringe, af et rødløg. Kun fordi at det er pænest til retten, du kan også bruge skalotteløg.

Så kommer vi til de pocherede æg. Det er aldrig lykkedes for mig at lave dem direkte i gryden. Men med dette lille "film og kop" trix så lykkedes det at få det perfekte pocherede æg, hver gang. Som du kan se på billedet, så tager du bare lidt husholdningsfilm og kommer i et glas. Slår ægget forsigtig ud deri. Samler filmen i toppen - og så er den grydeklar!"
Kom æg i kogende vand og lad dem koge 4-5 minutter, afhængig af størrelsen på ægget. Pak det færdige æg, forsigtig ud af filmen og server det straks.

I den tid ægget koger, steger du rugbrødet i en pande med smør, eller olivenolie.

Find en fin tallerken, pynt rugbrødet med grønkålen, top med løg og det pocherede æg.

Så er der frokost!

Forrige
Forrige

FOTOWORKSHOP TIL SELVSTÆNDIGE

Næste
Næste

En passion for olivenolie