Julens luksus grød bagt med tranebær & nødder
Velkommen til MADjulekalenderenJeg har inviteret en række af mine yndlingsbloggere, inden for sundhed, kost og livsstil, til at være med i den store MADjulekalender. Så hver dag frem til juleaften kan du åbne op for en lækker juleopskrift. JULENS LUKSUS GRØD BAGT MED TRANEBÆR OG NØDDER ♡ Josephine fra A Tasty Love Story’Baked oatmeal’ stammer fra USA. Det er en lækker og anderledes måde at servere grød på, og gør sig godt til mange mennesker. Denne version er fyldt med varme julekrydderier, aromatiske tranebær og nordiske fuldkorn fyldt med kostfibre og næring.TRANEBÆR LAG
- 20 bløde dadler uden sten
- ½ dl æblejuice
- Skal fra 1 øko citron
- ½ tsk vanilje pulver
- 250 g friske tranebær
TØRRE INGREDIENSER
- 50 g hasselnødder, groft hakket
- 100 g valnødder, groft hakket
- 50 g græskarkerner
- 200 g valgfrie gryn (havre, rug, spelt)
- 1 tsk bagepulver
VÅDE INGREDIENSER OG KRYDDERIER
- 1-2 spsk sukrin gold el. kokossukker
- 1 stort æg
- 2 dl mælk
- 1 spsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- ½ tsk vaniljepulver
- ¼ tsk stødt nellikke
FREMGANGSMÅDE Forvarm din ovn til 175 grader varmluft og smør et fad (ca. 20 x 25 cm).Start med tranebær laget. Brug en stavblender eller foodprocessor til at blende dadler med æblejuice. Bland citronskal, vanilje og tranebær i og fordel hele herligheden i bunden af fadet.Mix alle de tørre ingredienserne sammen og fordel over tranbær laget.Pisk til sidst alle de våde ingredienser sammen med krydderierne. Hæld derefter forsigtigt massen over de to lag – sørg for at det bliver jævnligt fordelt så alle grynene bliver vædet.Bag i ovnen i ca. 30 min indtil toppen er gylden og sprød.Josephine er madblogger på A Tasty Love Story. Hun laver lækre opskrifter og tager de smukkeste madbilleder. Følg Josefine på Instagram & FacebookFå inspiration på atastylovestory.comFra alle os til dig ♡ Tak for opskriften Josephine ♡ God jul til dig og dineSe alle opskrifter fra MAD julekalenderen her