Julet chokoladebrud

Opskrift-Hvid-chokobrud.jpg

Velkommen til MADjulekalenderenJeg har inviteret en række af mine yndlingsbloggere, inden for sundhed, kost og livsstil, til at være med i den store MADjulekalender. Så hver dag frem til juleaften kan du åbne op for en lækker juleopskrift. 

JULET CHOKOLADEBRUD ♡ Linda fra Simpel DagbogJulen er et fyldt kræmmerhus af spiselige lækkerier, og jeg har valgt at fylde det med hvid og mørk chokolade, som jeg sådan holder af. Det mørke chokoladebrud smager af jul med de ristede, gyldne hasselnødder og et strejf appelsin, der dufter af jul i mit barndomshjem. Det hvide chokoladebrud minder mig om et snelandskab og har fået selskab af lakridsmandler og lidt sommerligt, sødt drys.

Opskrift Hvid chokobrudHVIDT CHOKOLADEBRUD MED LYSERØD SNE

  • 200 gram Ivoire (35%) hvid chokolade fra Valrhona
  • ca. 40 gram lakridsmandler fra Johan Bülow (lakrids D)
  • Drys:
  • Frysetørrede jordbær
  • Frysetørrede solbær

Start med at temperere chokoladen over et vandbad. Hak lakridsmandlerne groft, og put bagepapir på et spækbræt. Hæld den smeltede chokolade udover mandlerne i den form, du ønsker. Drys de frysetørrede bær ovenpå, og sæt det på køl i en halv times tid. Knæk chokoladen i små stykker ved servering.

JULET CHOKOLADE MED NØDDERJulechokoladebrud

  • 200 gram Manjari (64%) mørk chokolade fra Valrhona
  • ca. 65 gram ristede hasselnødder
  • Drys:
  • Revet skal af 1 øko-appelsin

Start med at riste hasselnødderne i cirka 8 minutter ved 150 grader, og fjern skallen fra nødderne bagefter (jeg ruller dem i et viskestykke). Temperer chokoladen, og hæld den smeltede chokolade udover de hele nødder i den form, du ønsker. Riv en hel øko-appelsin groft, og drys det ovenpå chokoladen. Sæt det på køl i en halv times tid, og knæk chokoladen i små stykker ved servering.

Jeg er journalist i magasinbranchen og har den grønne livsstilsblog simpel dagbog, som er zoomet ind på småtingslykke, indre wellness og økologi i hverdagshøjde. Følg Linda Østergaard på Bloglovin og  Instagram og få masser af grøn og lækker inspiration på simpeldagbog.dk

 Fra alle os til dig  ♡ Tak for opskriften Linda  ♡ God jul til dig og dine

Se alle opskrifter fra MAD julekalenderen her

Forrige
Forrige

Luciabrød

Næste
Næste

Frisk rødkålssalat