En magisk broccolisalat med gulerodsdressing

img_7825.jpg

Mad, mening & magiske øjeblikkeSpis, sov og tænk dig sund.Jeg glæder mig altid til at åbne en ny bog af Anette Harbech Olesen. Denne gang var jeg ekstra spændt, fordi jeg vidste at hun havde brugt mine fotostyling baggrunde. Jeg har besøgt Anette flere gange, i forbindelse med levering og udvælgelse af fotobaggrunde. Hver gang byder hun på en lækker frokost, nybagt brød, spændende salater og små nye dressinger. Alt ser så lækkert ud, så jeg skal altid lige fotografere det og poste det direkte på Instagram ;-) Vi får os også altid en god helsesnak og ikke mindst en snak om vores store passion - mad.Derfor ved jeg hvilket stort arbejde, der ligger bag hver eneste af Anettes opskrifter. De bliver udviklet og tilsmagt, lavet om, tilrettet og prøvesmag mange gange, før de slipper igennem nøglehullet, og kommer med i hendes kogebøger.Den gulerodsdressing jeg her vil dele med dig, er et rigtig godt eksempel på det.Jeg hoppede selvfølgelig på toget til København, for at deltage i den store bog reception hos Gyldendal. Der var en skøn stemning, masser af folk jeg kendte fra min tid i helsebrancen, andre jeg kendte fra de sociale medier. Der var champagne, smagsprøver, og en goodiebag. Yeah, hvem elsker ikke en god goodiebag.Der ligger mange timers arbejde i at skrive en bog, derfor er det en også en helt speciel dag, den dag man står med bogen i hånden. Så midt i festlighederne, var det også højtideligt, speciel da Gyldendal holdte en flot tale til og om Anette og hendes nye bog.Jeg fik et eksemplar af den nye bog, signeret selvfølgelig ;-)De tre timers togtur hjem til Esbjerg igen, fløj afsted i god selvskab med Anettes bog.Jeg vil sige, at ud af hendes mange, mange bøger, så er det den bedste bog hun har skrevet. Den er skrevet meget personlig, med små fortællinger og oplevelser, samtidig med at hun deler ud af hendes faglighed og den nyeste viden - alt sammen serveret med fantastiske billeder. En holistisk bog om en sund livsstil, for krop og sjæl.TABURETTEKNIKKENAnette introducerer os for taburetteknikken, som består af tre lige vigtige ting, der giver os indre balance, styrke og sundhed. Forestil dig, at din sundhed hviler på tre ben, lige som en taburet. Hvert ben er udtryk for din indre sundhed. Det kan være dine tanker, dine valg af mad, samt kvaliteten af din nattesøvn.Sundhed er ikke alene mad, det er også en god nats søvn, vores relationer til andre, venner, oplevelser, de små ting i livet, alt det der skaber magiske øjeblikke. Det og meget mere handler Anettes nye bog om. Og ja, så er der selvfølgelig en masse nye og sunde opskrifter.Den første opskrift jeg kastede mig over var broccolisalaten med den vild lækre gulerodsdressing. Det blev den, fordi at jeg ikke er vild med broccolisalat, men tænkte, at hvis nogen kan lave den, så den smager forrygende, så må det være Anette. Og det var det.Så her får du den - er ret sikker på at du giver mig ret.BROCCOLISALAT MED GULERODSDRESSINGBroccoli høre til i kategorien blandt verdens sundeste grønsager. Denne salat med broccoli er mættende, næringsrig og fyldt med sunde fibre. Prikken over i´et er den skønne, fyldige gulerodsdressing. Salaten er let at tilberede, passer til alle typer kød og postejer og smager forrygende godt.4 personer - glutenfri, mælkefri, vegetarisk, sukkerfri

  • 1 broccoli med stok
  • 8-10 stængler grønkål eller anden kål
  • 2 rødløg
  • Saft af 1 citron
  • 4 store kartofler

Rengør og findel broccolihovedet i små, fine buketter. Skræl kartoflerne, skær dem i små firkanter, og kog dem, til de er møre. Lad dem køle af.Skræl rødløgene, skær dem i fine både, og mariner dem i 10 minutter i citronsaften.Skyl grønkålen, dup den tør, og riv kålen af stænglerne. Hak kålen fint som persille.DRESSING

  • 3-4 gulerødder
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk. appelsinsaft
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 dl. kokosmælk eller mandelfløde
  • vand til justering af konsistensen
  • Uraffineret sat og friskkværnet peber

Til dressingen dampes gulerødderne og blendes med de øvrige ingredienser. til en homogen, lidt tyktflydende dressing. Du kan justere konsistensen med vand. Bland salaten, og anret den i en smuk skål. Server med dressing. Ønsker du at anvende broccolisalaten som et fuldt, nærende måltid, kan du tilsætte kogte puy linser.Hvis du ikke allerede kender Anettes blog, så får du lige linket til Mad for livetDu får også lige linket til Saxo, hvis du også bare må eje "Mad, mening & magiske øjeblikke

Forrige
Forrige

VIDEO: Bedre billeder med fotobaggrunde

Næste
Næste

Når kræften kommer snigende