Kombucha Helsedrik

kombucha-helsedrik.jpg

Min mormor lavede altid kefir og jeg mindes endnu den dag, hvor den pludselig havde vokset sig helt ud over skålen og kom løbende hen af køkkenbordet! Nu er tiden kommet til den populære kombucha svamp, som du sikkert også er stødt på hvis du er på Instrgram eller Facebook. Jeg har ikke helt haft mod på at gå i gang med den, før jeg fik den i gave af min svigerdatter. Asya er opvokset i USA men er født i Rusland, hvor kombuchasvampen er en hel naturlig og vigtig sundhedsdrik. En rigtig helse eliksir, der igennem fermentering, bliver en sund probiotisk drik, til fordøjelsen.Asya havde den med fra London og til på vores juleferie i Marokko. Her blev den passet, plejet og fodret, så den var frisk og stærk nok, til at tage turen hjem til Danmark. Jeg ved faktisk ikke om man må fragte dem over grænsen på den måde. Men min Kombucha har været vidt omkring.New Mexico (USA) —> Los Angeles (USA) —> London (England) —> Agadir (Marocco) —> Esbjerg (Danmark)OPSKRIFT PÅ KOMBUCHA DRIKSå er vi i gang! Det er min første kombucha svamp, så jeg har prøvet mig lidt frem. Kombucha er vist ikke en egentlig svamp, men nærmere en kultur af nogle gærtyper og sunde bakterier.Her får du opskriften, for begyndere. Jeg tager dog te og sukkermængden lidt på slump. Prøv dig frem og smag på den færdige drik, som gerne skal smage sådan lidt sød og syrligt.

  • Lav ca. 2 liter god grøn te
  • Sigt tebladene fra
  • Opløs og tilsæt ca. 150 gram sukker, som svampen lever af.
  • Lad teen afkøle lidt
  • Kombuchaen og teen skal nu stå og fermenterer i fred og ro i et ren glasskål.
  • Tildæk glasset med ostelærred eller andet og lad det stå i stuetemperatur.
  • Efter ca. 10 dage er din kombucha drikkeklar.
  • Gem et par dl. af den gamle væske og bland med den nybryggede grønne te.
  • Så starter du bare forfra med at lave grøn te osv.

Nu vil jeg prøve at tilsætte lidt smag, af ingefær, appelsin og bær til drikken. Det skal ikke blandes med kombuchasvampen, men først tilsættes den færdige drik, som så står tætlukket i nogle dage og giver smag og sundhed.Kombucha er gavmild, hun føder en ny lille kombucha baby,  hver gang du laver en ny portion. Så det skulle være nemt at få fat i en kombucha, og du har selv hurtig en masse små kombucha aflæggere som du kan glæde - eller forskrække venner og veninder med. Har allerede en lille kombucha modersvamp klar i tasken, som jeg tror at min veninde, Helle vil blive glad for.Kombucha svamp til delingHar du mod på at lave mere mad og drikke med de sunde og naturlige bakterier, så se med i artiklen om "Fermenterede grønsager"Jeg er som sagt ny i denne kombucha brygning, så har du et lille fif eller to, så er du meget velkommen til at dele, med alle os herinde.

Forrige
Forrige

Spiselige insekter, som proteintilskud

Næste
Næste

Miqura Care - rå silke til huden