Lav din egen Chufa mælk

CHUFAMÆLK-OPSKRIFT.jpg

Kender du Chufa? En lille tørret knold, også kaldet jordmandel. Chufa er rig på kostfibre og B-vitaminer. Chufa smager virkelig godt, som en blanding af mandler, hasselnødder og frisk kokos. Jeg har lige lavet Chufamælk, som egentlig er en spansk drik der hedder "Horchata"  En rigtig gudedrik. Pulp, er den fiberrige del af chufa, som sies fra når man laver mælk. Af den har jeg lavet kiks og fiberrig musli drys.CHUFAMÆLK OPSKRIFTDe tørrede Chufa knolde skal altid ligge i blød i vand i 12 - 48 timer, så de bliver bløde. Jeg har opløst hele posen og lagt resten i fryseren, så det er hurtig at lave en ny portion Chufamælk. De smager virkelig godt og kan også bruges til at komme i kager og andre ting hvor man normalt ville bruge mandler og de kan selvfølgelig også bare spises som snacks.CHUFA MÆLKOPSKRIFT PÅ CHUFA MÆLKChufa mælk er egentlig bare Chufa og vand, som man tilsætter den smag man ønsker. Du kan selvfølgelig bruge den samme opskrift med mandler, til at lave mandelmælk.

  • Du tager 250 gram tørret Chufa eller 200 gram opløste Chufa.1 liter vandlidt sødt, som kan være et par abrikoser, 2 tsk. sukker eller sukrin.ekstra smagsstoffer kan være 1 tsk. vanille eller kaneldu kan også prøve med lidt citronsaft, ingefær kardemomme eller cacao ;-)

Vand og Chufa blendes sammen. Pulpen sies fra og gemmes til at lave kager, kiks eller grød med. Jeg havde ikke en mixer, så det blev siet på den gammeldags facon. Så tilsætter du sukker, vanille, kanel eller hvad du bedst kan li´.  Sæt din Chufamælk i køleskabet i et par timer og så er den drikkeklar.Den kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet.Chufa cacao og chufa pulp bollerCHUFA PULPEN er rig på fibre og kan bruges i grød, brød eller boller.Jeg skal altså lige vænne mig til det navn - Pulp! Jeg tog bare pulpen og tilsatte 3 spsk. olivenolie, 2 mosede abrikoser og lidt salt. Smurte pulpen ud på en brædepande, meget tyndt. Lod den bage i ovene ved 150 grader i 30-45 minutter eller til de er sprøde og gyldne. De blev lidt fiber tørre og smagen, ja den må jeg vist arbejde lidt mere med...CHUFA MÆLKJeg kom den bagte fiberpulp i chufamælken og dryssede med bær - det smagte godt.CHUFA Mælk og chufa pulp kiksNår vi laver veggi drikke, som her med chufa, så bliver der en sies der en masse sund pulp fra. Sidst jeg lavede Chufamælk, siede jeg pulpen fra på gammeldags mener.Chufa mælkCHUFAMIXER TIL ALVERDENS VEGGI-DRIKKEJeg drikker ikke komælk, men derimod meget mandel/ris og soyamælk. Nogen gange laver jeg det selv, men oftest køber jeg det. Det er slut nu, for jeg har lige fået min Chufamixer, som gør det SÅ meget nemmere og bedre at lave veggi-drikke. Jeg bruger den også til mandelmælk, og andre drikke. Sien er finere og man får meget mere af mælken presset ud. Samtidig så bliver pulpen også mere tør, hvilket gør den nemmere og mere lækkert at bruge til alt muligt. Læs mere om Chufamixer på Netspiren her…Chufa maskine til vegetarmælkSå er der varm Chufa cacao med flødeskum og hjemmebagt brød, tilsat fiberpulp!chufa mælkRISTET PULP TIL DRYSHer har jeg taget lidt at pulpen og ristet den lidt på en tør pande, indtil den er tør og sprød. Så kan du vælge at tilsætte den lidt ahornsirup ;-) Det smager virkelig fint på skyr, mysli eller som makronerstatning til æblekagen. Snup opskriften på min “Mormor æblekage” CHUFAMÆLK OG VEGETABILSK MÆLKChufamælk kan selvfølgelig også bruges til Chufais, på samme måde som mandelmælk, soyafløde og andre vegetabilske drikke. Denne Chufa softice er bare pisket op, med et æg,  lidt ingefær og citron.  Lad dig inspirerer til sunde is i min tidligere blog “6 sunde is”Chufamælk vegetabilsk mælkGLUTENFRI CHUFA KNÆKBRØDNæste gang jeg laver Chufamælk, vil jeg bruge min pulp til at lave Chia Knækbrød, hvor jeg erstatter nogle af frøene med Chufa pulp. Tror det bliver godt, for pulpen har en dejlig smag af nødder.  Snup opskriften på Chia Knækbrød her Opskrift på CHUFA MÆLKGod fornøjelse med din ChufamælkJeg har allerede en ny portion Chufamælk  klar, som jeg prøve at tilsætte lidt lakrids.

Forrige
Forrige

Fermenteret hvidkål og rodfrugter

Næste
Næste

Verdens bedste Syltede agurker