6 sunde is

DSC1089.jpg

Ismaskine Musso fra kunstogkøkkentøj.dk

DSC1089.jpg

Opskrift på hjemmelavet vanilleis

Vi har lige fået en ismaskine, så vi har eksperimenteret med de vildeste is og har i sagens tjeneste nok taget to kilo på - hver! Min mand er madelsker, det er jeg også men vi har hver vores udgangspunkt. Han tænker første og fremmest på smag og min første prioritet er helse. Når vi kombinerer disse to synspunkter, så får vi det bedste fra hver vores verden. Sund mad og lækker smag. Det gælder også den hjemmelavede is.Vi har i løbet af de sidste 14 dage lavet rigtig mange is og ikke alle alle is kom til at smage lige godt. Min mands is blev lidt for overvældende, fordi han selvfølgelig kom alt for meget af det gode i. Hvis lidt honningristede mandler smager godt, få smager 4 gange så mange ikke nødvendigvis 4 gange så godt - tværtimod!Flere af mine isforsøg smagte lige lovlig sunde - på den dårlige måde ;-)En del af vores is lykkedes faktisk ret godt, hvis vi selv skal sige det. Her kommer opskrifterne på:Tofuis, skyris, kokosis,  citronis, den cremede flødeis og en en nem snydeis.Vi gik amok og købte den store Musso fra Kunstogkøkken.dk. Den er lynhurtig, laver de fleste is på 15-20 minutter. Den eneste ulempe den har er at skålen ikke kan tages af. Men jeg er vild med den. Der er stor forskel på ismaskiner, så jeg skriver ikke nogen tidsangivelse i opskrifterne. Du kan selvfølgelig også lave vores is uden ismaskine, men så skal du lige røre lidt i isen med jævne mellemrum.Vi er ikke så bange for salmonella, så vi bruger bare almindelige øko-æg når vi laver is. Du kan selvfølgelig vælge at bruge pasteuriserede æg.Ikke mere snak, nu skal der laves isOPSKRIFTEN PÅ CREMET VANILLEISVi starter med den cremede vanille is, som alle elsker. Vi havde lavet flere forskellige forsøg, som enten blev for cremede eller for lidt cremede. Denne her er lige tilpas.Til en lille portion vanilleis skal du bruge:

Opskrift på hjemmelavet kokosis ala bounty

Start med at piske æggeblomme og sukker til en æggesnaps. Pisk indtil sukkeret er opløst.  Så blander du bare alle de andre ingredienser op i skålen og rører rundt - sætter den i en form - og ind i fryseren.Pynt den færdige is med chokoladedrys og friske bær.KOKOSIS ALA BOUNTY ISUhh den smager godt og sund ;) Dejlig cremet kokossmag og knasende lækre chokoladestykker.Til Bounty isen skal du bruge:

Opskrift på hjemmelavet skyris

Så starter du ellers bare med at piske æggehviderne helt stive. Chokoladen hakkes i små fine stykker. Alle ingredienser røres nu sammen og kommes i ismaskinen. Når de er gennemfrosne, så kan du komme smeltet chokolade på toppen. Haps!OPSKRIFT PÅ SKYR-ISSkyr is smager dejlig frisk og syrligt. Jeg har ikke tilsat sukker, da jeg godt kan lide den syrlige smag fra skyr. Men du kan selvfølgelig tilsætte lidt sukker, sukrin eller andet sødt, hvis du ønsker. Det ønskede min mand!Til Skyris skal du bruge:

  • 250  gram skyr

  • 1 tsk. vanille

  • 100 gram friske eller frosne jordbær eller blåbær

  • mørk chokolade, 20-30 gram.

  • en lille håndfuld mandler

Opskrift på hjemmelavet tofu-is

Det er nemt, du rører bare det hele sammen og stiller det i fryseren. Til topping har jeg brugt chokolade, hakkede nødder og frugt.VEGANER TOFU-ISTofu er en rigtig god vegetabilsk kilde til protein. Tofu er lavet af soyabønner , som er rige på planteøstrogener og har derfor været meget brugt mod genene i forbindelse med overgangsalderen.Det er da værd at prøve ikk. En kold Tofuis om dagen  - mod hedeture ;-)Til Tofuisen skal du bruge:

Hjemmelavet citronis opskrift

Pisk æggehviderne stive. Blend silketofu, og tilsæt alle ingredienserne i en skål. Så er tofu blandingen klar til at komme i frysseren. Når tofuisen er gennem frossent, tager du den ud og dypper den med mørk chokolade.OPSKRIFT PÅ FRISK CITRONISCitronisen blev helt fantastisk. Jeg ved ikke om det var held eller forstand, men min mand tryllede en konsistens frem som der var i Hvid Læske, engang. Cremet og sådan lidt skummende, frosen men samtidig blød i isen.  Og så smager den virkelig igennem af frisk citron. Den vil jeg vil prøve at lave den med ingefær, tror du ikke det vil smage skønt?Man må aldrig løbe tør for friske økologiske citroner. Men skulle det, så har jeg altid urtekrams øko-citronsaft i køleskabet. Til citronisen skal du bruge:

  • saften fra 3 citroner

  • lidt revet citronskal

  • 100 gram sukker

  • 5 æggehvider.

Hjemelavet chokoladeis af soyadrik

Så pisker du bare æggehviderne stive, rører de andre ingredienser i, kommer citronisen i isforme eller en anden form og sætter dem i fryseren. Nu står du så og venter utålmodigt til citronisen er færdig. Du kunne også allerde nu, lave dig en ny portion citronis. Egentlig burde vi ha´lavet en gul top af hvid chokolade og citron, men de holdt ikke så længe!SNYDEISEN LAVET AF SOYACACAOJeg er vild med soyadrik med cacao. Så da vi havde gang i ismaskinen, så var det fristende at prøve at fryse den. Hold nu op det smager godt.  Du skal bruge soyadrik med cacao og intet andet.Vi har lavet endnu flere is, hvoraf de bedste løbende vil komme her på bloggen. Den næste er næsten klar, det bliver en ostekageis :-D Leder forsat efter opskriften på en gammeldags Hvid LæskeisHar du en god isopskrift du vil dele eller en lækker isopskrift som du vil linke til, så er du meget velkommen.

Forrige
Forrige

MAGNESIUM - det oversete mineral (E-bog)

Næste
Næste

Råsyltede blommer