Veggi Sushi og Tang Chips

Spis-tang-havets-grønsager.jpg

Spiser man tang? Ja, det gør man og det har vi gjort i mange, mange år. Da jeg åbnede min første helsekostbutik, for 25 år siden, havde vi en hel hylde med det flotte og lidt mystiske tang. De der købte det var mest de der spiste efter den tids populære "mikro-makro" mad. Andre købte det for at spise sig til naturlig jod, som er rensende og vigtig for stofskiftet.Nu er tang blevet kåret som gastronomi:-) Der er faktisk lige udkommet en bog, som jeg må have fat i. Den er  af Biofysiker Ole G Mouritsen  "Tang - grønsager fra havet" Den er fyldt med vigtig viden om tang og opskrifter.En af mine gamle favoritter er disse Tang Chips. Du tager blot nogle Nori plader og steger svagt på en pande, med olivenolie- Sådan!Tang chipsHVORFOR SKAL VI SPISE TANG?Det skal jeg sige dig. Tang er supersund, med dens høje indhold af proteiner, vitaminer og mineraler, speciel jod.Du kan bruge tang i salater, til fisk, når du koger ris, eller som her i  Veggi Sushi og Raw  Ratatouille.Spis tang, havets grønsagerVEGGI SUSHI SALATEn Veggi Sushi er både frisk, sund og ret hurtig at lave. Du skal bruge følgende:

  • 1-2 revne gulerødder
  • et par buketter fintrevet blomkål
  • 1 avocado, i skiver
  • bønnespirer eller andre friske spirer
  • noritang
  • 1 spsk. sesamfrø

Start med at tør riste sesamfrø, på en pande, på laveste blus. De er færdige når du ehar fået lidt kulør og begynder at dufte dejligt at nødder. Læg en plade Noritang på tallerken, og så begynder du at kreere din nordisk inspirerede Veggi Sushi, med revne gulerødder og derefter de finrevne blomkål, der minder lidt som risdelen i en sushi. Læg friske spirer og avocadoskiver i en fin række og drys med strimler af Noritang og ristet sesamfrø. Du behøver ikke rulle pladen og skære den ud i små ruller, bare spis den som en lille nem Sushi salat.Sushi dressingBland det hele sammen til en frisk dressing, som du hælder på din Veggi Sushi, lige før servering. Du kan også vælge den færdiglavede Økologiske Wasabi

  • 1 spsk. omega 3 eller olivenolie
  • 1 tsk. tamari
  • 1 tsk. friskpresset citronsaft
  • 1 tsk. peberrod, så det napper.

Ratatouille (2)Prøv også opskriften på denne friske og farverig ratatouille fra Retrokuren. Du finder opskriften her ...Disse to opskrifter er lavet med Noritang, men der findes mange andre gode tang typer, såsom, Arame, Kombu, og Wakame tang. Jeg er også ret vild med Agar Agar som er en vegetabilsk stivelse som er lavet af tang og kan bruges i stedet for gelatine. Se alle de forskellige tangprodukter på Netspiren her ...Spis tang - havets grønsagerTang vokser også på den flotte og fredelig marsk. Læs mere mad fra marsken i mit blogindlæg " Vadehavet og livet på marsken"

Forrige
Forrige

Yoga plakat med den skønneste solhilsen

Næste
Næste

Av, min kæbe sidder fast!