1 øko-kylling til 3 dage.

IMG_4097.jpg

Restemad er mere og andet end biksemad. I bedste "Stop spild af mad" stil får du her tre sunde opskrifter med kylling, hvor en øko-kylling strækker sig til tre måltider og ingen grønsager går til spilde. En kylling, rodfrugter, bønner og en sojafløde og du har mad til 3 dage for 2 personer.Hvor mange kilo rodfrugter har du slæbt hjem, brugt dem til én ret og så ligger resten slatne og bløde tilbage, indtil de bliver smidt ud?  Ikke gør det, de kan altid blendes med i smoothien.Men endnu bedre så kan der laves mad til 3 dage med dem – her får du opskrifterne med kylling.

  • Kylling og rodfrugter i römertopf.
  • Grønsags spaghetti med kylling i soyaflødesauce 
  • Lynhurtig Grønsagssuppe med Butter beans

----------------------------------------------DAG 1----------------------------------------------------Kylling og rodfrugter i römertopfen.Du skal bruge følgende: 

  • En god Øko-kylling eller kylling fra Løgismose.
  • Masser af gulerødder
  • Squash
  • Kartofler
  • Hele zittauerløg
  • Almindelige løg
  • Selleri
  • Rød peber
  • Tomater
  • Citroner
  • Hvidløg
  • Chili
  • Salt
  • Peber.
  • Årstidens grønsager. Vælg dem du bedst kan lide, men kom rigeligt i, da det skal være mad til flere dage.

Soja fløden skal først bruges i morgen og Butter Beans skal bruges i overmorgen.Sådan nemt er det at lave kylling og rodfrugter:Skræl og skær grønsagerne i stænger og tern. Kom alle ingredienser i römertopfen og afslut med at lægge kyllingen på toppen, indsmurt i salt og peber.Så er römertopfen klar til at komme ind i en ovnen, på 200 grader i ca. 1 timeRömertopfen, også kendt som en gammeldags stegeso ;-)Hvis du ikke allerede har en Römertopf, så skynd dig ud og køb en. Vores er  gammel, men den bliver bare skønnere, med årene når den får lidt patina.En time senere...Så er der klar til serveringVelbekomme.Inden du forspiser dig, så husk at gemme en halv kylling og  lidt suppevæske til i morgen og en god del af rodfrugterne til i overmorgen.---------------------------------------------------DAG 2---------------------------------------------------Opskriften på Grønsags spaghetti med kylling i soyaflødesauceDenne opskrift er lavet ud fra fri fantasi. Nogen gange bliver det lidt for alternativ og andre gange, som her, da bliver det SÅ meget bedre end forventet. Her kommer middagsret nummer to, lavet af rester fra i går.I gryden er der lidt rodfrugter og den gode suppe kyllingen har kogt i. Du skal kun bruge suppevæden, grønsager og rodfrugter gemmes til i morgen.Sådan laver du retten:Start med at koge vandet til grønsagsspagettierne- Kyllingen plukkes ren og kødet skæres i små stykker, som lyn steges på panden i kokosolie.- Suppeæsken fra gryden sies og tilsættes kyllingestykkerne, sammen med soyafløde, salt og peber. Lad det små simre, indtil grønsagerne er klar.- De friske grønsager skæres i små spaghetti strimler.  Kom den op i det kogende vand, kun 2 minutter - ikke længere, de skal være meget "al dente".

 - Grønsags spaghettien sies og lægges på tallerknen, den cremede sauce kommes ovenpå. Drys eventuelt med lidt frisk høvlet parmesan.
Serveres straks!

Prøv det! Det smager helt forrygende. Ups, må man godt skamrose sin egen mad!-----------------------------------------------------DAG 3-------------------------------------------------Lynhurtig Grønsagssuppe med Butter BeansDet er nemt, her tager du gryden med resterne af rodfrugter og blender dem. Giv suppen et lille opkog, tilsæt vand og  Butter Beans, som er en fin proteinkilde på en semi-kødløs dag.Hov min mand fandt lige lidt bacon i gemmerne, som han steger i små tern og drysser oven på suppen. Vi fandt også en lille rest af creme fraiche, som smager dejlig kølig på den varme suppe.Du kan også servere grønsags suppen med et varmt flutes eller et stykke ristet rugbrød.Det var mad for to i tre dage - Håber du kan bruge opskrifterne.Nu vil jeg glæde mig til i aften, hvor vi skal eksperimenterer med  Grønsags spaghetti  bolognese og en kæmpe stor skål salat. 

Forrige
Forrige

Lissabon og min FADO

Næste
Næste

Kender du Manuka Honning?