Restauranter i Nice

untitled-55.jpg

Jeg er på refugium i Nice, hvor jeg igen har lånt min svogers fantastiske hus. Så jeg har 14 dage, helt alene, kun med mine tanker, min Mac og en bunke af franske grønsager. Er på sidste dag af min detoxkur og skriver passioneret på min bog Retrokuren råkost, detox og forkælelse

Har lige opdaget at jeg havde et gammelt blogindlæg, her fra Nice, som jeg havde glemt at poste. Det er afslutningen fra en meget speciel sommerferie, som afsluttede i Nice, efter at have været i lissabon hvor jeg gerne ville opleve Fado. Derfra fløj vi til fire dages eventyr Marokko. Næste stop på turen var mødet med min  ukendte søster i Andulusien. Da vi kom her til Nice var vi mætte af oplevelser, så vi nød bare solen, hinanden og alle de indtryk denne ferie har beriget os med.
 
 Restauranter i NiceHer kommer blogindlæget om de restauranter der har imponeret mig mest i Nice og omegn

Starter lige med det store Antikvitets markedet på Cours Saleya, i den Gamle by, som er der hver mandag.  At sidde ved et lille Café bord og drikke en Espresso med Pastis, så føler man sig helt fransk. Denne autentiske kvinde møder jeg næsten hver gang jeg er her, hun sidder der så blid og livsglad og synger med en stemning, der får tårene frem i øjnene, når hun synger Edith Piaf  "Non, je ne regrette rien"  På billedet kan du se min øko-pucher, en lille helsekostbutik fyldt med friske råvarer. Boghandleren der har åbent til midnat. og man kan selvfølgelig ikke besøge Nice uden af spise Salat Nicoise.OlivieraI den gamle by finder du vores stamcafe.Indehaveren er virkelig charmerende og gæstfri, men mest af alt så er han SÅ passioneret i sit arbejde, olivenolie, maden og gæsterne at det giver en smittende og skøn stemning.Han elsker olivenolieDet vil du også opdage når du besøger ham. Han fortæller om olivenolien, som var det den fineste vin, han hælder forskellige olivenolier ud på alt maden, ja også på hans virkelig godt Tiramisu. Men inden da så får du serveret nogle små skåle med forskellige olivenolier i og så er der olivenoliesmagning. Imponerende hvor mange forskellige smags nuancer der er i olivenolie, alt efter sort, jordforhold og varmen. Han serverer kun olivenolie der er høstet samme år, det er også den han sælger fra sin webshop - Den er lidt dyr, men den er hver eneste Euro værd.Du kan også købe olivenolien i cafeen, hvor der står masser af beholdere med frisk olivenolie i.Altid friske råvare fra dagens høstMenukortet bliver skrevet fra dag til dag, fordi man jo ikke lige kan vide hvad den franske bonde kan leverer af friske råvarer den dag. De er eksperter i tomater, grønne tomater, zebra tomater, gule tomater, sorte tomater, ananastomater, ja han har dem alle. En af mine favorit retter er selvfølgelig tomat mozzarella, men også den brændte og cremede Aubergine mos og den hjemmelavede pasta. Min mand er er også vild med kødretterne, og den virkelige lækre Tiramizu med en olivenolie der passer dertil, som vi afslutter med at dele.Det er ikke den flotteste restaurant i byen, Sorry Najim, men det er et af de mest autentiske og hyggelige restauranter og der er altid er fyldt op. Her snakker man med nabo bordet, med indehaverne, man snakker med mad i munden, smager hinandens mad og føler virkelig man er velkommen og hjemme i NiceKvinden på billedet er indehaverens tidligere hustru, som arbejder i Oliviere og hun kan danse tango. Hun ved hvornår der danses tango i Nice og hvor du selv kan danse med, så bare spør hende.GO THERE Se åbningstider og bestil bord på Oliviera Vi elsker at lave mad af de lækre franske råvarer, og jeg før måtte betale for overvægt, når vi  fløj til Nice med kufferten fyldt med kogebøger .Le Bistrot s´AntoineDenne sommer spiste vi ude de fleste aftener, på steder vi kender og kan lide. Jeg skrev en facebook opdatering, og efterlyste en ny lækker restaurant i Nice og vupti et øjeblik sendere fik vi anbefalede denne vidunderlige restaurant. Wow vi fik det lækreste mad og en fransk stemning fra de lokale - helt vidunderligt.Menukortet var kun på fransk, så vi var lidt spændte på hvad vi havde bestilt.Restauranten ligger i den gamle by, men her ligner de fleste restauranter jo hinanden. Vi er ofte gået forbi den, uden at vide, at der gemte sig en ægte fransk restaurantJeg tror ikke Le Bistrot s´Antoine har en hjemmeside. Adressen er 27 rue de la Préfecture, men HUSK at bestille bord først på telefon nr.  0033 4 93 85 29 57.L´Ybane en libernesisk reataurantLibanesiske Falafler L´Y baneHer kommer vi hvert år og bestiller den helt store anretning med libanesiske specialiteter. Der er 12 forskellige tallerkner med Humus, tzatziki, persillesalat, Aubergine og verdens bedste Falafler. Alt hvad jeg tidlige har spist af falafler, faldt helt til jorden. Det var her jeg udspurgte dem om opskriften, som min opskrift på Fantastiske Fafler  er lavet ud fra. En lækker restaurant i moderne stil som altid er fyldt op med fashionable mennesker.De har også restaurant i New YorkSe deres hjemmeside her på L´YbaneHoteller i NiceHIVi overnattet engang på HI og det er virkelig en oplevelse. Det er et designerhotel med en indretning jeg ikke har set andre steder. Vores værelse havde kun en stor glasvæg ud til badeværelset og en af enkel værelserne, var toilettet midt i værelse. Alt deres mad er økologisk og biodymamisk  og til morgenmaden serverer de  ud over det man kan forvente, også rismælk, soyayoghurt, saft og smoothier.  Man kan komme udefra og blot bestille en frokost fra cafeen. De ligger ikke langt fra havet og har deres egen strandsted, med solstole, cafe og lounges musik.Det er et meget moderne hotel med en super service og en ung stemning, klar en spændenden oplevelse.Se selv her på hjemmesiden til HILe NegrescoHvis du mere er til de store pompøse hoteller, så er der Hotel Le Negresco. Det er et stort verdens kendt hotel, som virkelig har kendt til storhed. Jeg tror at mange af de ældre gæster er kommet der i en livstid og bor der hele sommeren. Vi ser de ældre kvinder på sol stolende på stranden til Le Negresco og de ser  helt fantastiske ud. Skiftende flotte bikinier,  badedragter, store solbriller med dyre logoer, læbestift og guldsmykker. Vi har ikke boet der, men solbader nogle gange på deres strand,  hvor man også kan komme og spise frokost. Vi har en enkelt gang spist frokost på hotellets veranda og det var ok mad, men lidt for gammeldags. Man må gerne gå på besøg i hotellet, der har en stor kunstsamling, fra alverdens kunstnere og de vildeste krystallamper. De ser dog gerne at man ikke kommer  i shorts og badesko. Fair nokBesøg Le NegrescoLidt uden for NiceEn lille halv time fra Nice ligger den lille by Saint Paul de Vence. Det er en gammel fransk by med masser af små gallerier. Der er både de store  gallerier og de små atelier, hvor kunstnerne sidder og maler og sælger.Restaurant La Colombe sÓrDet er en meget flot og charmerende restaurant lige uden for muren til kunstnergaden. Man går ind igennem en stor dør og ind i en vidunderlig gårdhave, med træer og borde der står dækket op med hvide duge og lysestager.De har malerier af flere af de store gamle kunstnere, som Picasso, Miro, og Chagall der alle kom der.  Deres kunstsamling siges at være tegninger eller malerier som de har fået i bytte for et måltid, når kunstneren mangle penge til mad. De byttede en tegning eller et maleri for et godt måltid mad og en god flaske rødvin. Det er virkelig et sted du skal besøge hvis du er i nærheden. Man ønsker sig tilbage til en anden tidsalder.Vi har kun været der en gang og da sad vi ved siden af Roger Moore og hans hustru som bar store mørke solbriller.Vi er gået forgæves flere gange fordi vi glemmer at reserverer bord, Så klik dig herind og se hvor skønt det er og reserver bord hvis du vil være sikker på at sidde der i den smukke og historiske gårdhave.La Colombe sÓrMonacoNår du er i Nice så skal du også opleve Monaco. Det er ikke langt herfra, men der er verden til forskel. Designerbutikkerne ligger side om side i gaderne, kvindernes bærer tøj der koster en årsløn, bilerne har jeg kun set på tv og yachter så store at der kan spilles golf ombord, det er et imponerende. Men efter et par timer med wow, øj, hold da op, se lige der, så får man lyst til at købe en fransk baguet en god flaske rødvin, trække proppen af nede ved stranden og få fødderne dyppet i havet.Jeg gik ind i Chanel butikken, nu skulle jeg ha´mit livs første og eneste lille sorte Chanel kjole, koste hvad det vil. De havde dog ikke lige den kjole som jeg havde drømt om, og jeg tror heller ikke at sommerens slidte visakort ville kunne blive godtagetHotel de Paris i Monte Carlo, MonacoEn af verdens mest kendte 3 stjernet Michelin restaurant, fra 1863Det var som at komme til en helt anden verden og en anden tidsalderHotel de Paris i Monte Carlo, Monaco Se lige dette billede – her inviterede min svoger os til frokostDet var et impulsivt besøg, så alt var optaget i den åndeløse smukke Le Louis xv – Alain Ducasse. Så vi spise i Le Grill som er en tilbygning, der oprindelig var bygget som en sommerbolig til den græske skibsredder Aristotle Onassis og hans hustru Jacqueline (Kennedy ) OnassisSe flere overdådige billeder fra Hotel de Paris Tilbage til nu - en januardag i NiceDet var en lille gennemgang af noget af restauranter  som har gjort størst indtryk på os i Nice og omegn.  Håber du kan bruge det, hvis du skal til Nice. Du må endelig skrive herinde hvis der er steder, cafeer eller restauranter  i Nice, som du kan anbefale, når turen går til Nice.Hvor mange andre store byer har en strand så lang og ren, inde midt i byen?Jeg tog lige dette billede på min løbetur, så du kan se hvor dejligt her også er i januar. Jeg står 10 minutter fra byen, ved Hotel Le Negresco med Monaco til den ene side og Cannes til den anden side.Nice ved den franske rivieraJeg skal ikke besøge restauranter på denne tur, da jeg er på ren råkost detox. Så jeg eksperimenterer med opskrifter og skriver så der er hård hud på fingerspidserneBon appetit fra Susy 

Forrige
Forrige

Styrk dit immunsystem?

Næste
Næste

JUST DO IT