CHIA Grød, vand, spirer og is

DSC0902.jpg

Det lille fine Chiafrø er rig på kostfibre, proteiner og omega 3 olie. Faktisk indeholder chiafrø meget mere omega 3 end det ellers så gode hørfrø. Når chiafrø ligger i blød i vand eller mælk så vokser de til ca. det dobbelte og de laver en sund og slimet gelé som er rigtig god for tarmen.

Vidste du at...Chiafrø indeholder 16% Omega 3, 36% kostfibre, 20% proteiner og 5 gange mere calcium end mælk.

KOLD CHIAGRØD MED BÆR.Chiagrød er sundt, basisk og hurtig morgenmad. Grød kan godt virke lidt tungt i det, men ikke chia. Slet ikke når du laver den kold. Jeg laver den altid på mandelmælk og bær. Vi har lige ribbet alle havens bærbuske, så denne gang blev min chiagrød lavet på Goji bær, hjemmelavet ribsgelé og drysset med saltede mandler. Du kan selvfølgelig også lave den på komælk og toppe den med årstidens frugt og bær.CHIA Grød og Chia isTil en portion morgen chiagrød skal du bruge:

  • 2 dl. mælk
  • 2 spsk. chiafrø
  • lidt vanille eller kanel
  • lidt ahornsirup eller andet sødt

Bland chiafrø, mælk, sirup og krydderiet i et glas og sæt låget på. Stil det i køleskabet og du har en frisk og sund morgenmad til næste dag.TOPPING:  Top med det du bedst kan li´. det kan være syltetøj, friske bær, tørrede frugter, såsom gojibær, som jeg her har brugt. De bliver dejlige bløde at at stå i blød med chiafrø og mælken. Drys med lidt hakkede mandler, jeg bruger altid de saltede mandler.Har du set blogindlægget om hjemmelavet syltetøj?CHIA ISSom du måske ved så er vi ved at eksperimenterer med vores nye ismaskine. Så alt kommer en tur derigennem, også chiagrøden ;-) Jeg lavede blot en chiagrød og skiftede gojibær ud med friske blåbær fra haven. Der var ikke helt nok bær endnu, så jeg supplerede med mine tørrede blåbær.Jeg tror ikke at du behøver en ismaskine til denne chiadessert. Prøv blot at stille chiagrøden i fryseren.CHIAFRØISCHIAVANDSe de små chiafrø der svømmer rundt som små haletudser. Kom et spsk. chiafrø i dit vand og lidt friskpresset citronsaft. En sund og frisk omega 3 drik af chiafrø.CHIAFRØ OMEGA 3CHIA SPIRERDu kan også lave små sprøde spirer af chiafrø. Det lavet på samme måde som du laver karse.Chiaspirer lavet af Chiafrø CHIAFRØ KNÆKBRØDChiafrø er også gode til bagværk, brød og knækbrød. Snup opskriften på Chia knækbrød CHIAFRØ CHIA KNÆKBRØD-242Du kan finde både Chiafrø, gojibær og blåbær hos netspiren herDet var alt om Chia for nu.Vi ses i næste blog, hvor jeg forhåbentlig er klar med hjemmelavet fløde, tofu og skyr is.

Forrige
Forrige

Råsyltede blommer

Næste
Næste

Kurt Trampedach