Hjernegod mad - Spis dig til bedre hukommelse

Anmeldelse-af-22Hjernegod-Mad22-af-Anette-Harbech-Olesen-2.jpg

VIND HJERNEGOD MAD - SPIS DIG TIL BEDRE HUKOMMELSELike og gi en kommentar så deltager i lodtrækningen om denne fine bog. 

Forfatteren til denne nye bog er  ... øhh ... hvad er det nu lige hun hedder. Ved præcis hvem hun er, men navet er væk! Kender du det? Så skal du spise dig til en bedre hukommelse, med hjernegod mad.ANETTE!  Dér var den, det er selvfølgelig Anette Harbech Olesen!Den kvinde imponerer mig. Hun har overgået sig selv igen, igen. Sidder her i min have og bliver helt beruset af alle de lækre opskrifter og virkelige flotte billeder.  Men "Hjernegod Mad" er også en bog med vigtig viden og den nyeste forskning, inden for området.Hvad er hjernegod mad egentlig, hvad kan man opnå ved at følge opskrifterne og hvad er baggrunden for at skrive " Hjernegod Mad"? Jeg kontaktede Anette og hun sagde ja, til et lille interview. Hun var også frisk på at udlodde en bog, så se med her ...Hjernegod Mad af Anette Harbech OlesenSpørgsmål: Hvorfor har du skrevet Hjernegod mad?Svar: Jeg blev inspireret af helt ny forskning, der viser, at den måde vi lever og spiser på, kan have stor effekt på dannelsen af nye hjerneceller og på vores kognitive formåen. De fleste af os vil rigtig gerne kunne huske godt hele livet, og denne forskning viser, at vi, via det vi vælger at spise og den måde vi vælger at leve på, kan påvirke ikke bare hukommelsen men også vores generelle sundhed positivt. Dette skyldes blandt andet, at den mad, som vi tilbyder vores kroppe og hjerner, indgår i dannelsen af nye celler, nyt væv, enzymer, hormoner og mange andre af kroppens vigtige signalstoffer.Derfor har det stor betydning, hvilken mad vi vælger at spise. Kvaliteten og kompositionen kan således være afgørende for hukommelsen men også for sundheden generelt. Jeg håber derfor, at min bog må inspirere mange til at kaste sig ud i de mange velsmagende og hjernegode opskrifter, som bogen byder på.Spørgsmål: Hvad er Hjernegod mad?Svar: Hjernegod mad består af de bedste og mest uspolerede, næringsrige fødevarer og fedtstoffer. Din hjerne består primært af fedt, og det er selvfølgelig ikke ligegyldigt, hvilken type fedt du tilbyder den. Grønsager er fantastiske, og det kan betale sig at spise masser af årstidens grønne tilbud. Prioriter de økologiske afgrøder, de er mere næringsrige end de konventionelle, og ved at vælge økologisk undgår du også at belaste din krop og hjerne med uønsket kemi. Vær også kritisk i dit indtag af mælkeprodukter, kød og kødpålæg, mange vil med fordel kunne erstatte lidt mælken med mandelmælk eller havremælk og lidt af kødet med humus, linsefrikadeller eller fisk .Ved konsekvent at vælge kvalitetsfødevarer og samtidig udvise påpasselighed i indtaget af belastende fødevarer som eksempelvis sukker, forarbejdet mad og fastfood, vil du kunne tilbyde din organisme og din hjerne det optimale grundlag for trivsel og balance. I min bog Hjernegod mad vil du kunne finde praktiske redskaber og skønne opskrifter på mad, der ikke bare nærer hjerne og hjerte og krop, men som også smager fantastisk.Spørgsmål: Er der andre tiltag end lige maden, der kan stimulere en bedre hukommelse?Svar: Dine daglige valg af mad ligger som noget helt grundlæggende under alle dine kropslige balancer, også din hjernes. Når det er sagt, så viser nyere dansk forskning, at vi udover maden også kan stimulere hjernen med blandt andet hjernegymnastik, nye udfordringer, motion og god nattesøvn. Det handler om at stimulere til dannelse af nye hjerneceller og hæmme eventuel degeneration. Hjernegod mad giver dig nogle af svarene og en masse redskaber og opskrifter til bevarelse af din kognitive formåen.Tak Anette :-)EN LILLE SMAGSPRØVESe lige her! På Netspiren har vi fået lov til at dele opskriften på BlåbærtærtenDu kan også købe "Hjernegod mad" på Netspiren til intro. tilbudet på kun 159,95.Opskrift blåbærtærte fra bogen %22Hjernegod mad%22Anette Harbech Olesen er uddandet indenfor ernæring i såvel Danmark som USA. Hun blogger om sundhed på www.madforlivet.com, hvor mere end 100.000 danskere, lægger vejen forbi, hver måned. Her får du masser af vigtig  viden og sunde opskrifter.VIND HJERNEGOD MAD - SPIS DIG TIL BEDRE HUKOMMELSELike og skriv et par ord i kommentarfeltet, så deltager du i lodtrækningen om "Hjernegod mad"Vi trækker lod onsdag den 7. september.Pøj pøj

Forrige
Forrige

Quinoa frikadeller

Næste
Næste

Antiinflammatorisk salatbooster